Pladevall (Convidat d'honor): ''No sé si me'l mereixo, però em fa molta il·lusió rebre'l a casa, que és on les coses fan més gràcia''

L'escriptor taradellenc ha estat el Convidat d'Honor de la Festa dels Tonis 2021.

Diumenge, 07/03/2021

En la cinquena edició del Convidat d'Honor, els Tonis de Taradell van voler reconèixer la tasca d'Antoni Pladevall i Arumí "perquè transmet el valor del món rural, d'on venim, arreu de les terres catalanes i més enllà" en un any en què la temàtica de la festa estava dedicada al món rural. 

Tonis Taradell 2021 (32)

 

Pladevall va explicar que "no sé si me'l mereixo, però em fa molta il·lusió rebre'l a casa, que és on les coses fan més gràcia". Referent a la seva obra, va dir que "no m'he dedicat a res més que explicar com és la vida en el nostre entorn rural, sempre dic que em vaig criar en un entorn rural, i els pagesos són els nostres herois, els de la terra" i va afegir que "per mi és més fàcil fer baixar un protagonista d'un tractor que d'unes escales del metro". Pladevall va voler dedicar el reconeixement a Jaume Miralpeix, que va morir fa uns mesos, i a les dones pageses. 

El reconeixement com a convidat d'honor dels Tonis de Taradell recau en una persona que fomenta la cultura i els valors de la terra o el món rural. Pladevall, que va ser pregoner de la festa dels Tonis el 2014, és el primer taradellenc que el rep. El primer en rebre el guardó va ser Santí Serra (2017); el segon, Jan Grau (2018); el tercer, Joan Moret (2019) i el quart, Amadeu Carbó (2020).