Per segon any, Taradell viurà una festa major adaptada a la pandèmia

Maria Godayol serà la pregonera, i Marcel i Júlia serà el plat fort musical.

Dimecres, 18/08/2021

Festa Major 2021Taradell ho té quasi tot a punt per viure la seva segona festa major d'estiu en pandèmia. Diverses entitats del poble i l'Ajuntament estan enllestint aquests dies els actes, que estaran marcats per les mesures i les restriccions vigents. Per exemple, les activitats hauran d'acabar a dos quarts d'1 de la nit i, com l'any passat, es farà un registre de tots els assistents a cada acte. Per això, els principals escenaris són espais amplis com són els jardins de Can Costa, l'esplanada del Pujoló (davant de l'EAS) i l'Espai 1 d'Octubre.

Maria Godayol, pregonera

Maria Godayol, dissenyadora  gràficaLa festa major arrencarà dimecres de la setmana que ve, amb la tradicional exposició d'artistes locals i el pregó de festa major. Aquest any, l'encarregada d'obrir les festes serà una persona molt vinculada al teixit cultural i associatiu de Taradell: Maria Godayol, coneguda sobretot per ser la presidenta de Som Dones.

En el programa de festa major no falten activitats habituals com la Cronodipòsit, el tennis taula, el torneig de volei gespa, els inflables d'aigua, el sopar de pagès, el concert i les serenates (aquest any amb l'Orquestra Venus), les sardanes vermut, la xocolatada, el mercat del segle XVII o el retorn d'en Toca-sons, tant el canalla com el tradicional.

Novetats

També hi ha algunes novetats com una sessió de microteatre, un taller de pallers i càntirs, "rumbesia" o un vermut literari i musical, organitzat conjuntament per la Biblioteca i Ràdio Taradell, el dissabte 21 al Pujoló. Ràdio Taradell també organitza, per segon any consecutiu, la revetlla de festa major del dia 24, amb el concurs de crits i xiulets i el concert de Boys Damm.

Boys Damm

Música

Pel que fa a l'oferta musical, el plat fort serà el divendres 20 amb Marcel i Júlia, amb l'excantant i compositor de Txarango Marcel Lázara i la seva companya de viatge, Júlia Arrey, i també amb Senyor Oca. El mateix dia, també hi haurà la proposta infantil Pop per xics.

Marcel i Júlia

Com l'any passat, les propostes de la Festa Jove es faran a l'Espai 1 d'Octubre i també s'han adaptat a la pandèmia. Per exemple, han programat un bingo musical i han hagut d'ajustar els horaris dels concerts. Entre els grups que portaran també hi ha Bandidos.

La festa major es tancarà amb diables i un castell de focs el dijous 26 i, el següent diumenge, dia 29, hi haurà la caminada de festa major.