La campanya 'A cegues no mola' torna per les festes majors

Aquesta acció impulsada per la Mancomunitat La Plana arribarà a Taradell del 19 al 21 d'agost.

Divendres, 30/07/2021

Aquest cap de setmana, es portaran a terme les primeres actuacions de l'estiu del programa A cegues no mola. En aquest cas, es faran a la festa major de Tona i, d'aquí a un mes, arribaran a Taradell coincidint també amb la festa major, del 19 al 21 d'agost a la nit. 

Arran de la Covid, no s'instal·laraÌ€ la carpa que en anys anteriors funcionava com a estand ni es faran algunes actuacions que s'hi realitzaven com els testos d'alcoholeÌ€mia i el repartiment d'aigües. Sí que es portaraÌ€ a terme l'atenció directa als joves, amb una acció preventiva dins i fora dels recintes per tal de potenciar unes festes majors de qualitat, amb els menors riscos possibles, lliures de sexisme i LGTBIfoÌ€bia.

Campanya A cegues no mola

Enguany s'ha continuat amb l'acció “A l'altra banda de la barra”, on les persones referents de joventut de cada municipi i l'agent de salut de la Mancomunitat La Plana s'han coordinat amb les comissions de festes i entitats juvenils per treballar conjuntament la manera de reduir riscos derivats del consum d'alcohol i drogues, i detectar i denunciar possibles cassos d'assetjament sexual o violeÌ€ncia masclista. Aquesta acció ofereix la possibilitat d'utilitzar polseres per identificar els majors d'edat i, així, evitar que es vengui alcohol a menors.

Aquest programa té el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut així com amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra, cossos de seguretat municipals i entitats organitzadores de les festes majors.

twitter