La Cooperativa +65 es posarà en marxa l'1 de febrer

La presentació de la nova iniciativa dirigida a la gent gran es va fer aquest dimecres a la tarda.

Dijous, 21/01/2021
Presentació Cooperativa +65

 

La Cooperativa +65 ja té data d'estrena. Després de més d'un any gestant-se, es posarà en marxa el proper 1 de febrer. Així ho va assegurar la seva presidenta, Emília Bosch, en la presentació pública que es va fer a Can Costa aquest dimecres a la tarda, coincidint amb la festa major d'hivern. Davant un centenar llarg de persones, els responsables i els professionals que prestaran serveis a la nova cooperativa, dirigida a gent gran, van explicar com funcionarà i quins serveis oferiran.

Una Emília Bosch emocionada va comentar com va idear aquest projecte després de la mort dels seus pares i després de constatar les mancances amb què es troba la gent gran. Per formar part de la cooperativa, caldrà fer una aportació inicial de 100 euros per domicili, que es recuperarien en cas de donar-se de baixa, i a partir d'aquí cal pagar una quota anual de 60 euros per soci. Aquesta aportació dona dret a trucar a +65 en cas de necessitar algun servei o ajuda, i, des de la cooperativa, s'oferirà una resposta al més ràpid possible, fins i tot a les nits i els caps de setmana.

Presentació Cooperativa +65

 

Alguns dels serveis que s'oferiran seran gratuïts, ja que compten amb una llista llarga de voluntaris, i d'altres s'hauran de pagar, però amb preus més ajustats. En aquest sentit, la cooperativa té una àmplia llista de professionals que treballaran amb ells i oferiran els seus serveis: de psicologia, infermeria, fisioteràpia, neteja, rehabilitació, d'informàtica, de telefonia, de jardineria, de menjar preparat...

El gerent de +65, Albert Lario, va explicar que s'han constituït com a cooperativa per prioritzar les persones per davant del capital. De fet, van destacar que el seu objectiu no és obtenir beneficis i, en cas que n'hi hagi, es repercutiran en persones vulnerables o en la compra de material sanitari per compartir. El telèfon de la cooperativa és el 691 90 25 25.

La presentació, conduïda per Marc Güell, va comptar amb la participació de l'alcaldessa, Mercè Cabanas, i amb una intervenció en vídeo del periodista Albert Om, que els van donar les gràcies per la iniciativa i per preocupar-se per la gent gran.

Presentació Cooperativa +65

Recursos i informació relacionada

twitter