#JoEmQuedoACasa: L'Abril Poètic de la Biblioteca es transforma en virtual, amb tres propostes

Amb l'etiqueta #AbrilPoèticConfinat, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font omplirà de poesia les xarxes socials durant tot el mes.

Divendres, 03/04/2020

Des de l'any 2005, cada mes d'abril, la Biblioteca acull l'exposició Abril Poètic amb poemes de diversos poetes del poble amb l'objectiu de difondre la producció poètica dels autors locals. Ara bé, aquest any, l'exposició és força diferent, ja que és virtual. Durant tot el mes, i cada dia es podrà veure un poema a les xarxes socials de la Biblioteca (FacebookInstagram i Twitter). Enguany els participants són: Lídia Arimany, Àngels Barnadas, Carme Bayot, Rosa Codina, Eloi Creus, Frederic Jané, Lola Hosta, Lluís Mauri, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Rita Sañé, Maria Sellés i Miquel Vivet.

 

 

En el marc d'aquest Abril Poètic, la Biblioteca fa una altra proposta. És Abans de cançó, poema, que cada dia permetrà descobrir un poema a través d'una cançó. I és que la música ha anat moltes vegades de la mà de la literatura. Les novel·les i sobretot la poesia han inspirat molts grups i cantautors a musicar textos literaris. 

 

 

Finalment, i amb motiu de l'Any Carner, es difondrà part de la seva poesia a través del llibre Els fruits saborosos. Cada dia es publica un poema d'aquest llibre (1906), considerat una obra cabdal de la poesia noucentista. En tots els poemes d'aquest llibre, Carner se serveix d'un doble pretext: un, el fruit que dóna títol a cada poema, i l'altre la hipotètica reflexió sobre el pas del temps.

 

 

Abril Poètic 2020