Aquest dijous, es presentarà la Cooperativa Taradell Sostenible

Serà en un acte a Can Costa i explicaran com volen oferir energia a un preu més baix.

Dijous, 17/03/2022

Aquest dijous al vespre, a partir de les 8, es farà la presentació pública de la Cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS). Serà en un acte a Can Costa Centre Cultural, que representarà la culminació de les reunions i trobades constituents que s'han fet els últims mesos. Els seus impulsors expliquen que “neix amb la mirada posada en el futur i amb la urgència de promoure, impulsar i facilitar el procés de transició energètica a Taradell a partir d'una economia col·laborativa i de proximitat en estreta col·laboració amb l'Ajuntament”.

El principal objectiu de TARSOS és proporcionar a tots els seus futurs socis una bona part de l'energia a un preu molt més baix que el del mercat, el just per a poder amortitzar les instal·lacions. D'aquesta manera, pretenen impulsar projectes i iniciatives que fomentin el consum compartit d'energia renovable a fi de reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, en el mínim termini possible; fomentar l'agricultura ecològica i de proximitat; promoure el comerç just i el consum responsable i d'àmbit local; estimular l'economia ètica basada en el bé comú, i promoure la informació i formació de la població en tots aquests aspectes.

La cooperativa, que no té ànim de lucre, s'ha organitzat en tres seccions (energia i mobilitat; agricultura, consum i economia, i educació i informació). També vol treballar estretament amb totes les entitats del poble.

cartell presentació tarsos