Ajuntament: ''Hem de ser al carrer per demanar la llibertat del nostre poble''

El ple municipal d'aquest dimarts al vespre va aprovar una moció per rebutjar la sentència del Procés.

Dimecres 16/10/2019

Esquerra i Junts per Taradell van aprovar, aquest dimarts al vespre, una moció conjunta per manifestar el seu rebuig a la sentència del Procés, dictada dilluns pel Tribunal Suprem. El text reclama la llibertat immediata dels presos polítics i els exiliats, i mostra el compromís dels dos grups municipals amb el dret a l'autodeterminació. També reafirmen el caràcter pacífic del moviment independentita i exigeixen a l'Estat "que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se'n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular".

A través d'aquesta moció, promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis, l'Ajuntament s'adhereix a totes les mobilitzacions en contra la sentència.

Núria Arau, regidora d'Hisenda i Igualtat, va enviar el suport de l'equip de govern a totes les persones que s'estan manifestant aquests dies. "Hem de ser forts, avui tots som iguals i hem de ser al carrer per demanar la llibertat dels nostres presos polítics i exitiats, i la llibertat del nostre poble". Santi Estragués, en nom de Junts, va recordar que ahir, 15 d'octubre, feia 79 anys de l'afusellament del president Lluís Companys.

Dipòsit sentència

 

Aquest dimarts al matí, han continuat les accions municipals en contra la sentència. S'ha disparat la sirena de Can Costa i s'hi pot veure la pancarta "1 d'Octubre. Vam votar, vam guanyar. Seguim!". Aquí es pot veure un vídeo.