FOTOS. Uns 70 taradellencs, a la Marxa dels Vigatans

És l'acte previ a la celebracions de la Diada.

Dissabte, 09/09/2023

Una setantena de taradellencs van participar aquest divendres a la Marxa dels Vigatans, organitzada per Òmnium Osona. Des de Taradell, amb el suport de l'agrupació local de l'ANC, la columna va sortir de la plaça de les Eres cap a dos quarts de 6 de la tarda, després d'un bon berenar i amb els gegants obrint pas cap a Vic. Una hora més tard, la columna taradellenca, anomenada Francesc Sans Miquel de Mont-rodon, va fer parada a Santa Eugènia de Berga, on es van afegir una vintena de persones. També hi va col·laborar l'Esbart Sant Genís, els Tonis i l'Ajuntament.

Un cop a Vic, es va fer la commemoració del Pacte dels Vigatans amb motiu de la guerra de Successió de 1714. Primer, es va fer una reivindicació a la plaça Major i, després, les columnes amb centenars de torxes enceses es van dirigir a la plaça de la Catedral. Es va fer una interpretació teatral, amb la participació de l'actriu taradellenca Esther Solans, i tot seguit la vicepresidenta d'Òmnium, Mònica Terribas, va fer un parlament. Va reivindicar l'amnistia i el dret a l'autodeterminació, i va fer una defensa intensa del català. També va animar tothom a sortir al carrer aquest Onze de Setembre.

La Marxa dels Vigatans commemora els fets del 1714 i reivindica la necessitat de recuperar les llibertats nacionals, edició rere edició, i passant per diferents propostes i formats escènics, representa també el compromís amb la memòria dels homes i dones que, de forma anònima, van dedicar i dediquen el seu temps a fer créixer el país que volem, sempre millor.

Fotos: Òmnium Osona, ANC Taradell i Gegants Taradell

 

 

Fotos i/o vídeos relacionats

Marxa Vigatans 2023 1Marxa Vigatans 2023 1Marxa Vigatans 2023 2Marxa Vigatans 2023 2Marxa Vigatans 2023 3Marxa Vigatans 2023 3Marxa Vigatans 2023 4Marxa Vigatans 2023 4Marxa Vigatans 2023 5

Enllaços relacionats