Així es viurà la Diada Nacional de Catalunya a Taradell

En el marc de l'11-S, aquest dimecres es projectarà el documental 'De matinada'; divendres hi haurà la Marxa dels Vigatans i, dilluns, l'acte institucional.

Dimecres, 06/09/2023

Un any més, Taradell celebrarà la Diada Nacional de Catalunya. Dilluns que ve, dia 11 de setembre, es farà l'acte institucional. Com ja és tradició dels últims anys, es farà a dos quarts de 12 del migdia davant de l'Església de Sant Genís. Comptarà amb la intervenció de l'exalcalde de Folgueroles, folklorista i exprofessor de l'Institut Jaume Callís de Vic, Xavier Roviró. També hi participarà l'alcaldessa, Mercè Cabanas. L'acte anirà acompanyat de música i de la lectura del manifest unitari conjunt de les forces i organitzacions polítiques de Taradell.

L'acte institucional de la Diada serà hores abans que marxin els autocars per anar a la manifestació de l'ANC a Barcelona.

A banda dels actes de dilluns, per aquesta setmana s'han programat dues propostes més.

Txevi Buigas — Documental De matinada

Aquest dimecres, sota l'organització del Consell de la República a Taradell, es projectarà el documental De matinada a partir de les 8 del vespre a Can Costa. El documental tracta sobre la detenció, el 23 de setembre de 2019, de nou persones vinculades al CDR, acusades de terrorisme, en un operatiu policial que la Guàrdia Civil va anomenar operació Judes. D'aquestes nou persones, dues van quedar en llibertat amb càrrecs i els altres van ser empresonats a Soto del Real durant més de tres mesos. Després van quedar en llibertat amb càrrecs acusats de terrorisme. Ara com ara, quatre anys després de la detenció, continuen pendents de judici. Un d'ells és Txevi Buigas, veí de Folgueroles, que intervindrà en l'acte de Taradell. També hi haurà una advocada d'Alerta Solidària que porta la defensa dels acusats.

Marxa dels Vigatans 2022 (14)

L'altre acte és divendres. Com és habitual, Taradell participarà en la Marxa dels Vigatans, organitzada per Òmnium, amb la Columna Francesc Sant Miquel de Mont-rodon. La convocatòria és a les 5 de la tarda a la plaça de les Eres. La caminada anirà fins a la plaça Major de Vic on al vespre es farà l'acte principal per commemorar els fets del 1714. A l'acte hi col·laboren també l'Esbart Sant Genís, els Geganters de Taradell i els Tonis de Taradell, amb el suport logístic de l'Ajuntament de Taradell.