FOTOS i ÀUDIOS. Taradell viu una Diada de petit format, però reivindicativa

Unes 200 persones es van concentrar davant de l'Església en l'acció promoguda per l'ANC.

Dissabte, 12/09/2020

La pandèmia del coronavirus no ha impedit que Taradell celebri la Diada Nacional de Catalunya. Va ser una celebració diferent i en petit format, però al poble es van organitzar diversos actes que van tenir com a denominador comú proclames a favor de la independència de Catalunya i per reclamar la llibertat dels presos polítics i exiliats.

11S 2020  (45)

 

El primer acte va ser al matí, organitzat per l'Ajuntament just davant de l'Església de Sant Genís. Un acte institucional en què la taradellenca Maite Mas va llegir el manifest unitari dels grups municipals d'Esquerra i de Junts per Taradell. Tot seguit, el periodista del digital Crític i professor de comunicació de la UAB, Joan Vila Triadú, va ser l'encarregat de fer el parlament d'aquesta Diada. Va destacar la importància de l'Onze de Setembre i de mantenir la lluita per la independència de Catalunya. Creu que és l'única sortida davant la repressió de l'Estat espanyol i va fer una crida a no defallir: "No em donaré mai per vençut, portaré el meu gra de sorra a aquesta lluita col·lectiva".

11S 2020  (54)

 

L'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, va començar la seva intervenció explicant que, després d'uns dies preocupants pel que fa als positius de coronavirus, el nombre de contagis havia baixat fins a vuit els últims dies. Com la resta de parlaments, també va insistir que convé no defallir en l'objectiu de la independència. Una lectura de poemes de Màrius Torres, Joan Margarit i Pere Quart a càrrec d'Alba Riera, i dues actuacions dels joves de La Serra Music Band (amb una cançó de Txarango i Els Segadors) va completar l'acte.

11S 2020  (9)

11S 2020  (46)

 

Una estelada feta amb rosers pitimini al parterre que hi ha davant de l'Església va presidir l'acte. A partir d'aquest dilluns, a les 10 del matí, qui ho vulgui podrà recollir a les oficines de l'Ajuntament un dels més de 400 rosers que s'hi han posat.

A la tarda, 200 persones al carrer

Aquest mateix escenari va ser el punt central de la convocatòria de l'ANC Taradell per l'acció convocada pels volts de les 17.14. Es va fer una crida a sortir al balcó amb una ràdio i sintonitzar Ràdio Taradell, que va emetre el cant d'Els Segadors en el marc d'un programa especial per la Diada. Davant de l'Església s'hi van concentrar unes 200 persones, respectant les mesures de mans i mascaretes. La coordinadora de l'Assemblea a Taradell, Maria Godayol, va posar veu al manifest, enregistrat prèviament. Tot seguit, qui ho va voler va anar als laterals de la C-17, a Malla, amb estelades.

Aquestes dues accions es van completar amb una altra de simbòlica: es van col·locar cadires als carrers més cèntrics amb missatges reivindicatius.

11S 2020  (17)

 

Àmplia GALERIA DE FOTOS de la Diada a Taradell.

 

Emissió de l'acte institucional de la Diada.

 

Programa especial de Ràdio Taradell per retransmetre l'acció de l'ANC.