FOTOS i VÍDEOS. Els Troneres, Carnaseb i Anats de l'Olla repeteixen podi per tercer any

Més de 700 persones formen la rua de carrosses i comparses en la desena edició de Ràdio Taradell com a organitzadors del Carnaval.

Diumenge, 01/03/2020
AQUÍ, àmplia galeria del Carnaval.

 

La desena edició del Carnaval de Taradell organitzat per Ràdio Taradell, conjuntament amb l'Ajuntament, ha tornat a ser un èxit. Ahir al vespre, dues colles més que l'any passat (nou carrosses i sis comparses) van omplir els carrers amb les seves millors disfresses. No ho van posar gens fàcil a un jurat que, a més de fixar-se en l'originalitat i la posada en escena, també va tenir en compte la reutilització de material per fer les carrosses i les disfresses, i la implicació dels més petits en la tradició del Carnaval. 

Carnaval de Taradell 2020 (64)

 

Malgrat que la majoria de membres del jurat eren nous, es va repetir el mateix podi que els últims dos anys. Per tercera edició consecutiva, els imparables Els Troneres, la colla de Santa Eugènia Carnaseb i els taradellencs Anats de l'Olla es van repartir la primera, segona i tercera posició, amb 144, 134,5 i 121 punts, respectivament. El mateix va passar en el capítol de comparses. Per tercer any, es va imposar el nombrós grup Ledkids, amb 123,5 punts. En aquesta categoria, també es va concedir un accèssit a Peti qui peti 4.0, que anys enrere havien triomfat en carrosses.

Carnaval de Taradell 2020 (100)

 

La rua de Carnaval va començar a la plaça de l'Atlàntida, on els responsables i col·laboradors de Ràdio Taradell van llegir el pregó. Un text carregat de referències a l'actualitat, com els últims actes vandàlics o el canvi de govern municipal. Fins i tot, es va fer broma amb alguns regidors, com el de Governació, Lluís Rodríguez, a qui es va fer pujar a l'escenari per col·locar-li una placa de xèrif. Els locutors també es van riure d'ells mateixos i van rematar el pregó destacant que han estat "10 anys d'il·lusions, emprenyades i emocions, però els ovaris i els collons hi hem posat, perquè la vida són nou dies i quatre ja ens els hem ventilat".

La cercavila de carrosses i comparses va recórrer el centre del poble durant un parell d'hores ben llargues i les colles es lluïen especialment davant del jurat, situat al balcó de l'Ajuntament. Des d'allà, l'alcaldessa, una Mercè Cabanas disfressada de Frida; la directora artística del Canet Rock, Laura Duran; el músic Guillem Soler, i els periodistes Rubén Vázquez (Canal Taronja) i David de Dios (La Xarxa) van puntuar tots els grups. 

Cal destacar un parell de moments divertits, quan dues carrosses van dedicar els seus balls a l'alcaldessa. La colla del futbol van ballar la cançó Mercè, d'Strombers, i Canya que no és conya, recordant el passat de Cabanas a Mèxic, va tirar d'una pel·lícula mexicana, Coco, per interpretar una de les seves cançons.

L'imperi d'Els Troneres

Els Troneres ahir van jugar a casa i una setmana després de triomfar a Torelló es van endur el primer premi de Taradell, valorat en 400 euros, per sisè any consecutiu. Ho van fer amb uns dracs impressionants i un seguici de 70 persones. El títol de la seva carrossa era XINO XANO hem arribat, entre temples, dracs, bestioles i soldats, i un cop purificats… quina alegria estem de festa major! Brindem per Sant Fermín, 10 anys si senyor! I és que amb un pastís davant del jurat van commemorar el seu desè aniversari de participació a Taradell.

També era espectacular la carrossa de Carnaseb, amb un cavall gegant i un nombrós grup. Amb SpartaSEB's, a la conquesta del regne de Troyadell es van endur el segon premi, valorat en 300 euros.

Pel que fa al tercer premi, els Anats de l'Olla es van endur 100 euros amb una carrossa amb molts elements reciclats. Es deia Els follets i el bosc reciclat.

En la categoria de comparses, Ledkids ha trobat la fórmula de posar-se el jurat a la butxaca. Aquest cop, ho han fet amb Jardileds, simulant un jardí gegant amb 90 persones.

En comparses també es van concedir un accèssit a Peti qui peti 4.0. Amb El mar de liats van denunciar tots els residus que es llencen al mar.

Els premis, patrocinats per l'Ajuntament de Taradell, Ràdio Taradell, l'Agrupació de Botiguers de Taradell i BonPreu, es van entregar a Can Costa, just abans del final de festa, que va anar a càrrec del grup de karaoke De Mortimers i el grup de versions La Banda del Coche Rojo.

AQUÍ, àmplia galeria del Carnaval.
Més vídeos dels balls al nostre Facebook.