Dissabte es coneixeran els guanyadors del 15è Premi Literari Solstici

Dimecres, 14/06/2017

El jurat de la quinzena edició del Premi Literari Solstici format per Lluís Rovira, Aina Homs, Jesús Ramos, Aleix Solà i Carme Bayot donarà a conèixer el veredicte d'aquesta edició el proper dissabte, 17 de juny, en un acte que es portarà a terme a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de les 12 del migdia.

En aquesta quinzena edició s'han presentat un total de 131 obres. De les 79 que s'han presentat a la modalitat d'adults, 46 ho han fet en prosa i 33 a la de poesia. Pel que fa al Premi Infantil Jordi Capell, dels 52 treballs que s'han presentat, 28 han estat en prosa i 24 en poesia.

L'acte comptarà amb l'acompanyament musical de Lluc Barcons i Núria Güell. Barcons va començar els seus estudis musicals l'any 2003 a l'escola de música de Vic. Va entrar al conservatori de Vic l'any 2009 i va obtenir el títol de grau professional de música de clarinet l'any 2015. Va formar part de la banda de l'EMVIC fins l'any 2015. Actualment segueix tocant el clarinet de manera parcial. Per la seva banda, Güell va començar els seus estudis musicals l'any 2001 a l'escola de música de Sant Julià de Vilatorta. Va entrar al conservatori de Vic l'any 2009 i va obtenir el títol de grau professional de música de violí l'any 2015. Actualment continua els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Liceu de Barcelona.

El premi literari Solstici de Taradell està organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i la Comissió Premi Solstici, compta amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, El Prat Verd, Auto Pla Vic i el restaurant El Nou Montseny i té el suport de l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona. Al llarg d'aquestes quinze edicions hi han participat 1.776 obres d'arreu dels Països Catalans: 818 en la modalitat de poesia i 958 en la de prosa. Es tracta d'un premi que s'ha consolidat i que s'ha convertit en un referent entre els premis literaris que actualment es convoquen a Osona.

En aquest enllaç trobareu una relació de totes les obres guanyadores des del 2003 fins a l'actualitat.