Carme Bayot publica la novel·la 'Na Dolça'

És la segona part d'El Palau Submergit

Diumenge, 08/12/2019

A finals de novembre va sortir la darrera novel·la de Carme Bayot, anomenada Na Dolça, segona part d'El Palau Submergit, en la qual ens transporta a un fascinant univers que bascula entre Orient i Occident a un ritme trepidant i en la qual realitat i ficció es donen la mà.

L'argument: Francesc I, rei de França, va ser un gran protector de les ciències i de les arts. Fou ell qui va enviar Pierre Gilles a Istanbul a la recerca d'antigues escriptures. La tasca d'aquest home de ciència a la ciutat de la Sublim Porta va resultar molt profitosa. No tan sols va poder recuperar antics textos de diversos autors clàssics, els quals va estudiar i traduir amb dedicació i entusiasme; també va fer una troballa excepcional que va donar un tomb a la seva carrera. Però l'any 1547, el panorama per a Pierre Gilles va sofrir un canvi molt dràstic, que el va portar a abandonar Istanbul precipitadament. Va ser el ‹kizlar› de l'harem qui va organitzar i costejar el seu viatge de retorn a Europa, a canvi de dur a terme una perillosa missió secreta relacionada amb Topkapi i amb una misteriosa dona, na Dolça, la història de la qual deixa una marca indeleble en tot aquell que l'escolta.

Portada Na Dolça_Carme Bayot

 

Carme Bayot i Puig és vigatana de naixement, però viu a Taradell, on va fer de mestra fins que es va jubilar. Fou aleshores que començà a escriure, primer, contes per als néts, i, després, relats de tot tipus. El màgic món de l'escriptura creativa la va captivar i és feliç quan pot submergir-se en el mar de les paraules. L'obtenció de premis i reconeixements en diferents certàmens literaris i el fet d'haver vist publicades algunes de les seves novel·les han estat per a ella un incentiu i un estímul per a continuar escrivint. 

A la Biblioteca de Taradell hi podeu trobar algunes de les seves obres.