14 carrosses i comparses desfilaran al Carnaval de Taradell

  • La rua de la disbauxa serà aquest dissabte i recupera el recorregut habitual
  • Aniol Florensa serà el pregoner de la festa
  • L'entrega de premis i el fi de festa tornen a Can Costa, amb Mashup Party Band i Animal Dj
Dissabte, 25/02/2023

Un total de 14 carrosses i comparses, com abans de la pandèmia, participaran aquest dissabte al Carnaval de Taradell. En concret, hi haurà 8 carrosses i 6 comparses, que es podran veure pels carrers del poble a partir de les 5 de la tarda. Ràdio Taradell, entitat organitzadora del Carnaval de Taradell, juntament amb l'Ajuntament, ja ho té tot a punt.

En aquesta edició, el Carnaval ha recuperat el recorregut habitual, si bé hi ha un petit canvi en la concentració de carrosses i comparses. Aquest cop, es farà a la carretera de Balenyà a partir de la rotonda de l'Atlàntida. L'ordre de carrosses i comparses s'anunciarà dissabte a la 1 del migdia en directe per Ràdio Taradell.

Així, les carrosses i comparses passaran pels següents carrers: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer de la Vila, carrer Catalunya, avinguda Montseny, carrer Sant Sebastià, carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de la Font, passeig Domènec Sert, carretera de Mont-rodon, passeig de Sant Genís i carretera de Balenyà. Ara bé, les carrosses o comparses que ho desitgin o ho necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia. 

Carnaval 2023

A la carretera de Balenyà, davant de Can Costa, és on es farà el pregó i es presentarà el jurat i el Rei o Reina Carnestoltes, dalt de la carrossa de l'organització, batejada com a “Diverkings”. Aniol Florensa, guionista, escriptor i director del programa “APM?” de TV3 serà el pregoner de la festa.

A més de fer el pregó, Florensa formarà part del jurat, juntament amb excol·laboradors de Ràdio Taradell que representen les diverses etapes de l'emissora que, aquest Sant Jordi, celebrarà 40 anys. Són Maria Mora, Anna Aguilera, Esteve Vilarrasa, Isabel Campos i Judit Moruno. Tots sis seran els encarregats d'escollir les tres millors carrosses i la millor comparsa, amb premis que aniran dels 100 als 400 euros, patrocinats per l'Ajuntament i l'Associació de Botiguers de Taradell.

FI DE FESTA AMB MASHUP PARTY BAND I ANIMAL DJ

Els premis es lliuraran abans del final de festa que, aquest any, recupera l'escenari de Can Costa. En aquesta ocasió, es comptarà amb el grup de versions Mashup Party Band. Toquen diversos gèneres musicals i posen el focus, sobretot, en els grans èxits de les dècades del 2000 i del 2010. Tot seguit, Animal Dj serà l'encarregat de tancar la festa de Carnaval.

FESTA SEGURA

Com sempre, l'organització del Carnaval vetllarà per la seguretat. Tant la rua com la festa popular, oberta a partir dels 16 anys, es reforçaran amb personal de vigilància. A més, es promou la campanya A cegues no mola per fomentar una festa sense riscos i per potenciar conductes responsables, i hi haurà un punt lila a Can Costa. Els últims dies també s'ha fet arribar una carta a les famílies donant-los consells i informació, i els Mossos d'Esquadra han fet una xerrada de prevenció a l'Institut.

Es tracta de la dotzena edició del Carnaval que organitza Ràdio Taradell, conjuntament amb l'Ajuntament, i té la col·laboració de Protecció Civil i l'Associació de Botiguers de Taradell. 

Diumenge passat, el Carnaval Infantil va ser un èxit, amb una bona rua de disfresses i l'actuació de Landry.

Cartell