Vicenç Tió, pregoner 2016

Dimarts, 26/07/2016

El taradellenc Vicenç Tió i Brugalla serà l'encarregat d'obrir el actes, de forma oficial, de la festa major de Taradell, amb el pregó que es portarà a terme el divendres 19 d'agost al Centre Cultural Costa i Font. A banda de la seva vessant professional, essent durant molts anys director de l'oficina de la Caixa Manlleu de Taradell, Tió destaca per la seva vessant cultural al poble, formant part de diverses entitats. Destaca la seva implicació a l'Esbart Sant Genís i al Patronat de la Vellesa, on ocupa el càrrec de president des de fa molts anys. També va ser regidor de Cultura entre els anys 1976-1979, amb Lluís Casanovas com alcalde i va ser un dels membres fundadors de la Comissió de Festes de Taradell i de l'orquestra Els Brillants.

Mn. Antoni Pladevall, primer pregoner

El primer pregó que es va fer a la festa major de Taradell va ser el 1978 i va anar a càrrec de l'historiador Mn. Antoni Pladevall. El consistori d'aquella època, encapçalat per l'alcalde Casanovas i el regidor de Cultura Vicenç Tió, havia començat dos anys enrere la recuperació de la festa major. En el primer pregó de festa major de Taradell, Pladevall va parlar del passat, el present i el futur de Taradell.

Francesc Homs i Soler, Josep Maria Sans, Lluís Rovir, Eugeni Gay, Roser Oller, Rafel Ribó, Joan Casanovas, Xavier Formiguera, Mn. Josep Baucells, Jaume Miralpeix, Albert Om, Enriqueta Forcada, Albert Ledesma, Josep Molet, Joan Reig, Ramon Serra, Antoni Pladevall i Arumí, Ramon Homs, Salvador Solagran, Rosa Codina, Conrad Blanch, Hermínia Algilaga, Dolors Vivet, Bernat Serdà, Josep Munmany o Toni Ramírez són alguns dels pregoners que ha tingut la festa.