Una quinzena de carrosses i comparses participaran a la rua de Carnaval

Dilluns, 08/02/2016

Una quinzena de carrosses i comparses participaran a la rua de Carnaval que es farà dissabte al vespre a Taradell. La majoria són de colles del municipi i, entre totes, sumen més de 400 persones que, des de fa dies i setmanes, preparen la seva carrossa o comparsa, vestits i coreografies per enamorar el jurat. Les inscripcions es tancaran dimecres. Es poden fer a través del web de Ràdio Taradell, a les oficines de l'Ajuntament o a El Cafè de Can Costa.

Un any més, les millors tindran premi. La millor carrossa rebrà 400 euros; la segona, 300, i la tercera, 100, repartits en vals de l'Agrupació de Botiguers. També es premiarà la millor comparsa amb 100 euros. El jurat, que s'ubicarà en un punt del recorregut, estarà format pel pregoner, en Peyu; la tècnica de Cultura i Comunicació de Taradell, Berta Vaqué, i tres representants dels Carnavals de Sitges, Torelló i Centelles.

El tret de sortida a la rua del Carnaval el donarà en Peyu, conegut humorista i locutor. Ho farà a les 7 del vespre des d'un escenari instal·lat a la plaça de l'Atlàntida. Un cop acabi, començarà la cercavila de carrosses i comparses que obrirà el Rei o Reina Carnestoltes. Com l'any passat, la concentració de carrosses serà a la Ronda dels Vilademany a les 6.

Cartell-Carnaval-2016.jpg

L'ordre amb el qual sortiran les carrosses es farà per sorteig el mateix dissabte dia 13 al migdia en directe per Ràdio Taradell.

El recorregut serà el següent: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer de la Vila, carrer Catalunya, avinguda Montseny, carrer Sant Sebastià, plaça de les Eres i carretera de Balenyà. La rua acabarà al mateix punt de sortida. Ara bé, les carrosses o comparses que ho desitgin o ho necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia.

Un cop acabi l'exhibició de carrosses, el Carnaval continuarà a Can Costa. Primer, a la sala gran, on es repartiran entrepans per als membres de les carrosses, es lliuraran els premis i hi haurà una mica de gresca. En paral·lel, el gran ball de Carnestoltes continuarà a la Carpa de Can Costa a partir de les 10. El preu de l'entrada anticipada és de 10 euros -es poden comprar a El Cafè de Can Costa, Ràdio Taradell i al Manli de Vic- i de 12 euros a taquilla. L'entrada inclou una consumició.

DIVERTEIX-TE SENSE PASSAR-TE 


Coincidint amb el Carnaval, l'Ajuntament posa en marxa la campanya Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te! per sensibilitzar el jovent sobre el consum responsable d'alcohol. És per això que s'ha enviat una carta a les cases del poble per informar-los de les mesures de seguretat que hi haurà durant la rua i per donar-los alguns consells.

Viu-la-festa.jpeg

Per sisè any, Ràdio Taradell assumeix l'organització del Carnaval, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Taradell, Protecció Civil-Voluntaris de Taradell i l'Agrupació de Botiguers de Taradell.