Una dotzena d'afectats a l'Institut pel brot de Mallorca

Taradell està en alerta després que, ahir, es va diagnosticar de cop més de 20 casos de Covid.

Dimecres, 30/06/2021

Coronavirus

Els contagis de coronavirus s'han tornat a disparar a Taradell. S'ha passat de no tenir-ne cap fa una setmana a diagnosticar-ne més de 20 en un sol dia. És el que va passar ahir al CAP de Taradell i, per això, l'Ajuntament i el centre de salut fan una crida a "deu dies d'extrema precaució per poder tornar enrere".

Entre els positius diagnosticats els últims dies a Taradell, hi ha alumnes de l'Institut, afectats pel macrobrot dels viatges de final de curs a Mallorca, on van anar alumnes de segon de Batxillerat del centre. Segons ha explicat l'alcaldessa, Mercè Cabanas, a Ràdio Taradell, hi ha una dotzena de confinats de l'Institut entre positius i contactes estrets.

L'increment de casos s'atribueix a aquest brot de Mallorca i a la revetlla de Sant Joan. Per això, Cabanas reclama "que no ens deixem anar i anem amb la mascareta al carrer si no podem mantenir la distància de metre i mig". Uns casos nous que no només afecten persones joves, és a dir, el col·lectiu que encara no està vacunat i que ho passa més lleument, sinó que també "hi ha casos asimptomàtics que estan contagiant adults no vacunats". Aquesta situació situa Taradell com el lloc de la Catalunya Central amb més risc de contagi.

Graduació, afectada

El brot de Mallorca va afectar, aquest dimarts al vespre, el comiat dels alumnes de segon de Batxillerat, que es va fer a Can Costa. 23 persones, entre alumnes i famílies, ho van haver de seguir des de casa. Malgrat aquest final d'etapa agredolç, Cabanas destaca que són "44 alumnes que han hagut de fer primer i segon de Batxillerat enmig d'una pandèmia i això té molt valor".

Comiat Batxillerat

twitter