Un servei de bus a peu i un consistori infantil, els objectius del regidor d'Educació

L'autobús a peu es provarà, de moment, amb els alumnes de Primària de Les Pinediques.

Dimarts, 26/01/2021

L'Ajuntament de Taradell posarà en marxa un servei d'autobús escolar al poble, però amb la diferència que no serà amb un vehicle, sinó a peu. Així ho va explicar el regidor d'Educació, Lleïr Pladevall, en una entrevista al programa Precs i preguntes de Ràdio Taradell. El seu objectiu és posar-lo en marxa aviat i, de moment, serà una prova pilot que es farà amb els alumnes de Primària de Les Pinediques, és a dir, els que ocupen l'edifici de Goitallops. "Si la iniciativa té requesta i funciona es podria ampliar a tota l'escola i si algun altre centre vol també es podria fer extensiu", comenta Pladevall.

Lleïr Pladevall ràdio

 

Aquest servei "consisteix que la quitxalla pugui pujar a peu de manera segura al seu centre escolar". En aquest sentit, aquest curs, ja s'ha assegurat una vorera més segura protegida amb arbustos i, ara, la idea és fer un pas més. El punt de trobada d'aquest bus a peu seria entre el carrer de la Batllia i el carrer de Seva, on s'esperarien els monitors.

Segons va explicar Pladevall, alguns alumnes pujarien a través de l'avinguda de Goitallops i un altre grup ho faria a través del bosc de Pratsevall: "Hem arrgelat el camí ral que va del carrer de la Batlltia al carrer de Seva, i ja comptem amb el permís del seu propietari per poder passar per aquest bosc".

L'altre projecte que té pendent la Regidoria d'Educació encara "està verd" i arribaria d'aquí a un parell d'anys. Es tracta d'un consistori infantil, on els alumnes debatin les seves propostes com si fossin regidors, i "es reservaria una partida" perquè es puguin desenvolupar".

En l'entrevista, Pladevall també va comentar que espera disposar d'un tècnic d'Educació, compartit amb Joventut, abans no acabi el curs. I va insistir que "l'escola és segura". Això sí, va lamentar que, des del govern, no hagin arribat tots els recursos promesos, com ara mascaretes o gel hidroalcohòlic, per desenvolupar el curs amb certa normalitat.

 

Escolta l'entrevista completa a Lleïr Pladevall, regidor d'Educació i Participació Ciutadana:

twitter