Un acte emotiu recorda les persones que han mort durant la Covid-19 a Taradell

S'ha plantat una olivera davant del tanatori i els familiars hi van dipositar una rosa blanca.

Diumenge 28/06/2020

Memorial Primavera 2020 (6)

 

Unes 250 persones van assistir, aquest dissabte al vespre, a l'acte que va organitzar l'Ajuntament per recordar els 35 veïns que han mort a Taradell durant la pandèmia del Coronavirus i que no van poder ser acomiadats com tocaria. Durant el Memorial Primavera 2020, els familiars van col·locar una rosa blanca al peu d'una olivera que s'ha plantat just davant del tanatori, amb una cita de Ciceró, en llatí i en català, que diu "La vida dels morts perdura en la memòria dels vius". 

Memorial Primavera 2020 (10)

 

Una olivera que és “símbol de resistència, esperança i pau”, va dir l'alcaldessa, Mercè Cabanas, que va explicar que "no és un homenatge ni un acte d'agraïment, sinó que fem memòria, recordem persones que formen part del poble amb aquesta cerimònia civil de condol i d'acompanyament en el dolor per a totes aquelles famílies que van haver d'acomiadar en la més estricta solitud els qui estimaven". A més de col·locar la rosa blanca, els familiars van rebre una mostra de lavandí per part dels regidors municipals com a símbol del barballó de Taradell i una pedra blanca amb la inscripció "Memorial Primavera 2020".

Memorial Primavera 2020 (3)

 

Un altres dels moments emotius de l'acte el van protagonitzar els joves músics taradellencs Pau Puig i Marçal i Jofre Bosch, que van amenitzar la vetllada amb música. També es van llegir dos poemes del poeta local Eloi Creus mentre que la cerimònia es va tancar amb la cançó M'enfilo ben, ben alt del taradellenc David Orra, que també va morir fa unes setmanes. De les 35 persones que han mort a Taradell des que va començar la crisi sanitària, la meitat han estat víctimes del coronavirus.

Olivera tanatori (2)