Tot el que has de saber sobre la cavalcada de Reis

Dimecres, 02/01/2019

Taradell ho té tot a punt per l'arribada, un any més, dels Reis de l'Orient. Més de 150 patges acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar en la cavalcada del proper dissabte. Un seguici reial que tindrà novetats destacades. Tot apunta que, per primera vegada, el rei negre podria necessitar poc maquillatge. També hi haurà canvis en el repartiment de regals, que es farà al mig de la plaça de les Eres.

Com és tradició, a les 6 de la tarda, es dispararan les sirenes de les antigues fàbriques tèxtils que avisaran de l'arribada de Ses Majestats. Mitja hora més tard faran entrada des de la carretera que ve de Santa Eugènia, pel carrer de la Font i el seguici continuarà pel passeig de Domènec Sert i la carretera de Mont-rodon fins al Banc Popular. Allà els Reis baixaran de la seves carrosses per recórrer tot el passeig de Sant Genís fins a l'entrada a l'Església, on aprofitaran per saludar els nens i faran l'adoració al Nen Jesús.

Tot seguit continuaran el seguici fins a la plaça de les Eres. La cavalcada passarà pel passeig de Domènec Sert, la carretera de Balenyà, la plaça de les Eres, el carrer de Sant Sebastià, la plaça de Santa Llúcia, el carrer de la Vila fins davant l'Ajuntament. Els Reis es dirigiran a l'Ajuntament on els rebrà l'alcalde per donar-los les claus de totes les cases de la vila i per dirigir unes paraules. Tot seguit, s'entregaran els regals a la plaça de les Eres. Un cop entregats els regals, la cavalcada marxarà pel carrer de la Vila.

La Comissió de Reis, formada per una vintena de persones, ha preparat algunes novetats molt vistoses per aquesta cavalcada en què participaran sis carrosses i hi haurà l'acompanyament de dos grups de la Companyia Xarop de Canya de Caldes de Montbui i la Banda Only Marching Band d'Osona. Els caramels que es repartiran durant tota la cavalcada són aptes pels celíacs en el marc de Cap infant sense caramels.

reis-353x500.jpeg

Per tercer any consecutiu, també s'organitza el concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó, que posa en valor aquest element tan característica de la cavalcada taradellenca.

Talls de carrers i seguretat durant la cavalcada

La Guàrdia Municipal i  Protecció Civil portaran un dispositiu especial durant la cavalcada de Reis. A partir de les 3 de la tarda, no es podrà aparcar en els carrers que transcorri la cavalcada i, a partir de 2/4 de 6, es tallarà el trànsit en els principals carrers. Per aparcar, s'aconsella que es faci a l'Espai 1 d'Octubre i als carrers de la Coma dels Reig.

twitter