Tornen les rutes ''Cultura en marxa'' amb cinc propostes

Astronomia, campanes, Corpus i ratafia, temàtiques de les sessions.

Divendres, 02/06/2023

Les rutes a peu "Cultura en marxa" van començar durant la pandèmia per iniciativa de la Regidoria de Cultura i Patrimoni i, després de la bona acollida que han tingut les diverses edicions, encara continuen. Ara s'ha programat una nova tongada que començarà aquest divendres i s'allargarà fins al 15 de juny.

La primera proposta és per aquest divendres a dos quarts de 10 del vespre al davant de l'EAS. S'hi farà una observació astronòmica, a càrrec de l'Agrupació Astronòmica d'Osona, que situarà les principals constel·lacions i es podrà observar la lluna, que estarà en fase de quart creixent, i també alguns planetes i altres cossos celestes que siguin visibles amb telescopis o a ull nu. Tot dependrà de la situació atmosfèrica i de la foscor.

Campanes 2

L'endemà, dissabte dia 3, la temàtica seran les campanes del poble. D'entrada, hi haurà la xerrada "Les campanes a Taradell: patrimoni històric i sonor". Es farà a les 10 del matí a Can Costa i anirà a càrrec del campanòleg Xavier Pallàs. Tot seguit, a dos quarts de 12, es farà un taller per aprendre a tocar les campanes del campanar, que es diuen Casimira i Genissa.

Catifa Corpus (9)

El mateix dissabte, també a dos quarts de 12, es farà la catifa de Corpus. Amb l'ajuda de Paquita Clot, l'Escola d'Arts i el Parc de les Olors s'elaborarà una catifa de corpus al parterre de davant de l'església.

Finalment, el dijous 15, la temàtica serà la ratafia. Es farà un petit recorregut per l'entorn del poble per aprendre a identificar les plantes autòctones que poden formar part d'aquesta beguda amb denominació geogràfica catalana. Hi haurà degustació de ratafia de Taradell i s'explicarà com s'elabora. Serà a les 7 del vespre a Can Just.

Per a participar en les sessions, cal inscripció prèvia a través del correu electrònic reserves@taradell.cat o del telèfon 93 812 61 00. Les rutes també tenen el suport de la Regidoria d'Educació.

cartell cultura en marxa 2023 taradell

 

twitter