Tati Furriols... i Messi recullen la Creu de Sant Jordi

Li han concedit per la seva tasca humanitària en l'àmbit de la medicina.

Divendres, 17/05/2019

Carles Furriols, molt més conegut com a Tati Furriols, ja té la seva Creu de Sant Jordi. La va recollir aquest dijous al vespre en l'acte que es va fer a Barcelona. Li va entregar el president Quim Torra, acompanyat del vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Va ser en un acte on els flaixos se'ls va emportar el jugador del Barça Leo Messi.

Carles Furriols _ Ràdio Taradell

 

Aquesta és la trajectòria que va destacar el Govern per concendir la seva màxima distinció a Furriols, vigatà de naixement, però resident a Taradell:

Dinamitzador de programes humanitaris. Especialitzat en medicina tropical, va col·laborar amb Metges sense Fronteres i Metges del Món i va ser cooperant a El Salvador, a Haití, i a la guerra d'Angola. Va fundar l'Associació Humanitària Doctor J. Trueta, posteriorment reconvertida en la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta, la qual, a partir de la recollida selectiva de fàrmacs, fomenta la creació d'empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables socialment.

A més de Furriols i Messi, els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach, la corredora de muntanya Núria Picas o La Trinca han estat altres guardonats amb la Creu de Sant Jordi d'aquest any.

Carles Furriols Creus de Sant Jordi _ Ràdio Taradell