Tati Furriols... i Messi recullen la Creu de Sant Jordi

Li han concedit per la seva tasca humanitària en l'àmbit de la medicina.

Divendres 17/05/2019

Carles Furriols, molt més conegut com a Tati Furriols, ja té la seva Creu de Sant Jordi. La va recollir aquest dijous al vespre en l'acte que es va fer a Barcelona. Li va entregar el president Quim Torra, acompanyat del vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Va ser en un acte on els flaixos se'ls va emportar el jugador del Barça Leo Messi.

Carles Furriols

 

Aquesta és la trajectòria que va destacar el Govern per concendir la seva màxima distinció a Furriols, vigatà de naixement, però resident a Taradell:

Dinamitzador de programes humanitaris. Especialitzat en medicina tropical, va col·laborar amb Metges sense Fronteres i Metges del Món i va ser cooperant a El Salvador, a Haití, i a la guerra d'Angola. Va fundar l'Associació Humanitària Doctor J. Trueta, posteriorment reconvertida en la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta, la qual, a partir de la recollida selectiva de fàrmacs, fomenta la creació d'empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables socialment.

A més de Furriols i Messi, els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach, la corredora de muntanya Núria Picas o La Trinca han estat altres guardonats amb la Creu de Sant Jordi d'aquest any.

Carles Furriols Creus de Sant Jordi