Taradell surt al carrer per rebre els Reis d'Orient amb moltes atxes de barballó

Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats de 170 patges, van repartir 270 quilos de caramels i més de 600 joguines.

Dilluns, 06/01/2020

Mentre les sirenes de Can Costa i del Vapor començaven a sonar, una comitiva amb 170 patges -cada vegada més nombrosa-, acompanyaven Ses Majestats els Reis Mags d'Orient cap a Taradell. L'entrada, puntual al voltant de 2/4 de 7 de la tarda, per la Font Gran donava el tret de sortida a una cavalcada que com és habitual va ser rebuda amb atxes de barballó. El foc, la llum i l'olor de barballó van guiar els Reis cap al centre del poble, on centenars de persones van omplir els carrers. A banda de les tres carrosses que portaven els Reis, n'hi havia tres més: la de l'estrella, la del carbó i la dels regals.

La música no hi va faltar amb els Xarop de Canya i els Only Marching Band. Després de fer l'adoració a l'església es van dirigir a l'Ajuntament on van ser rebuts per l'alcaldessa, Mercè Cabanas, que els va lliurar la clau "per a poder entrar a totes les cases del poble i deixar els regals". En el seu parlament al balcó de l'Ajuntament, Cabanas va donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar: "Aquesta és una nit freda, plena d'il·lusió i d'esperança. Una nit aquí a Taradell que agafa calidesa gràcies a l'entusiasme de tothom qui treballa per guiar-vos en el camí i gràcies als centenars de persones que segueixen la tradició d'acollir-vos amb les atxes de barballó". Cabanas també va demanar que "feu realitat les peticions que us han fet arribar en creatives cartes perquè són canalla molt ben educada. Vivim en una societat on tenim una bona família i una bona educació".

Reis Taradell 20 (38)

 

Per la seva banda, el rei Gaspar, que va ser l'encarregat de dirigir-se a un nombrós públic, també va ressaltar la presència de les atxes de barballó i el fet de viure "al cor d'aquest país tan meravellós que es diu Catalunya. I quina enveja que ens feu. Penseu que per arribar fins aquí hem passat molts països i per això hem intentat posar llum a on hem vist massa ombres i, sobretot esperança, molta esperança, perquè els desitjos de pau i d'un món millor no quedin en quatre paraules buides sinó que es puguin fer realitat". 

Tot seguit, a la plaça de les Eres, es va fer el repartiment de regals (més d'un miler) entre els infants de Taradell. A primera hora de la tarda, Melcior, Gaspar i Baltasar van fer la tradicional i emotiva visita a la Fundació Vilademany.

AQUÍ pots trobar una galeria de fotos de la cavalcalda.

Concurs d'Instagram

Reis Taradell 20 (10)

 

A més, des d'aquest diumenge i fins dimecres, dia 8, hi ha obert un concurs d'Instagram sobre les atxes de barballó. Per a participar-hi cal ser seguidor de la Biblioteca de Taradell (@bibliotaradell) i etiquetar les fotos que es pengin relacionades amb aquesta temàtica amb els hashtags #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell20.