Així pots col·laborar des de Taradell al Gran Recapte d'Aliments

Aquest any, arran de la pandèmia, es fa una crida a donatius econòmics, que es poden fer en alguns establiments del poble.

Del 16/11/2020 al 16/12/2020

Aquest dilluns, va començar el Gran Recapte d'Aliments a Catalunya que, a conseqüència de la pandèmia, ha modificat el seu format i elimina la recollida física d'aliments bàsics per convertir-se en una campanya virtual de donacions econòmiques. Un fons que es destinarà a adquirir aliments per a persones en situació de precarietat alimentària, promovent la recuperació d'aliments, evitant-ne el malbaratament.

Gran recapte 2020

 

Tothom qui ho vulgui pot fer les seves donacions entrant a granrecapteonline.com fins aquest dissabte. També es pot fer l'aportació monetària per bizum al número 33596; en aquest cas, es poden fer fins el 16 de desembre. A més, a Taradell, hi ha diversos establiments que s'han adherit a la campanya i permeten la participació a través de la compra de tiquets. Es poden obtenir a Casa Flora, Coaliment Núria Codina, Carnisseria Esther, Xarcuteria Muntal, Forn Riera, Forn Sant Sebastià, Bon Àrea i Bon Preu. Càritas Taradell és qui coordina la iniciativa al poble.

Des de la irrupció de la pandèmia, els Bancs dels Aliments han donat resposta a una creixent demanda d'aliments per part de les entitats socials, un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l'any passat.

Al Banc dels Aliments de Catalunya s'han distribuït al llarg del 2020 més de 15 milions de quilos d'aliments que han arribat a 262.000 persones a través de 636 entitats receptores; també es van distribuir 275.000 àpats cuinats durant el confinament. El valor d'adquisició pel públic dels aliments distribuïts s'estima en uns 35 milions d'euros. 

twitter