Taradell se suma a un projecte per transformar el sector agroalimentari i del metall

23 ajuntaments de la comarca s'integren al programa TOP – Talent i Noves oportunitats.

Dimecres, 29/09/2021

Aquest dimarts es va presentar a Sant Hipòlit de Voltregà el pla d'acció dels 23 municipis osonencs que se sumen al programa TOP – Talent i Noves oportunitats, entre els quals hi ha Taradell. L'objectiu del programa és contribuir a la transformació del model productiu del sector del metall i agroalimentari de la comarca, i fer-ho de manera conjunta per "optimitzar recursos i afavorir l'impacte territorial".

projecte Talent i Noves Oportunitats

El projecte té per objectiu promoure la reconversió de les empreses dels dos sectors i crear nous models empresarials "més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat". El projecte posa el focus en la transformació digital, l'ecosistema, la simbiosi empresarial i el talent (especialment el femení) com a palanques transformadores.

El programa va arrencar a inicis d'aquest any amb l'anàlisi i diagnosi de la situació dels sectors del metall i agroalimentari a Osona, a través d'enquestes i visites a empreses. Després del diagnòstic inicial, s'han començat a executar ja les primeres accions, com ara tallers per fomentar les vocacions industrials i tecnològiques, tallers de digitalització bàsica per a persones desocupades, formacions professionalitzades en àmbits com la soldadura i la peixateria, webinars amb experts de diferents àmbits del sector tecnològic o s'ha obert la convocatòria de subvencions per fomentar la contractació de llocs de treball per a persones desocupades de llarga durada i persones en situació de precarietat laboral.

El pla d'acció, que compta amb un finançament de 380.000 euros procedents de la Diputació de Barcelona, estarà liderat per l'Ajuntament de Vic i l'executarà Creacció, Agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement i la Mancomunitat La Plana.

Els municipis que s'han adherit al pla d'acció són: Balenyà, El Brull, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, Malla, Masies de Roda, Masies de Voltregà, Muntanyola, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, l'EMD Sant Miquel de Balenyà, Sant Sadurní d'Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tavèrnoles, Tona, Vic i Vilanova de Sau.

Totes les accions per a persones i empreses del programa es poden consultar al web www.toposona.cat.

twitter