Així invertirà Taradell un milió i mig d'euros per a la transició energètica

Entre l'Ajuntament i la Cooperativa TARSOS reben quatre subvencions.

Dilluns, 05/12/2022

La transició energètica a Taradell farà un salt important amb la rebuda de quatre subvencions gestionades per la Regidoria de Sostenibilitat i la Cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS), per un import total que supera el milió i mig d'euros.

plaques solars

Tres de les subvencions formen part del Programa Renovables 2030 de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. La més gran, de 752.000 euros, serà per a la millora de l'eficiència de l'enllumenat pública del municipi, inversió que permetrà substituir pràcticament tot l'enllumenat a tecnologia led i s'adaptaran les instal·lacions a la normativa vigent. En total, se substituiran gairebé 1.000 punts de llum de la via pública, i s'actuarà principalment a la urbanització de la Roca, la zona de la Codina i al centre urbà.

La segona subvenció, de 404.000 euros, permetrà instal·lar una xarxa de calor de biomassa a Can Costa i a la Residència de la Fundació Vilademany, i la tercera serà per a una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum al nou pavelló del Pujoló, a l'Escola de les Pinediques i a l'EAS amb un pressupost de 211.000 euros.

La quarta subvenció, que forma part d'un altre programa, és de 188.000 euros i l'ha rebuda la comunitat energètica TARSOS per fer instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum al Pavelló del Pujoló i a Can Costa.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, creu que aquests ajuts externs "han de permetre fer un pas endavant en la transició energètica, i solucionar problemes històrics amb l'enllumenat públic que té el municipi, per exemple a la zona de la Roca".

twitter