Taradell reclama a la Generalitat que faci la sobirania fiscal

Mercè Cabanas participa en una convocatòria a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Dijous, 27/01/2022

Aquest dimecres al matí, diversos ajuntaments del país, entre els quals el de Taradell, van presentar un manifest conjunt en defensa de la sobirania fiscal des del municipalisme. Els consistoris promotors són Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Sant Julià de Vilatorta, Sant Cugat Sesgarrigues, Celrà, Vallbona d'Anoia, Montblanc, Calldetenes, Balenyà i Arbúcies. Aquest grup, anomenat Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal, anima tots els ajuntaments de Catalunya que hi participin.

Cabanas sobirania fiscal

En el manifest destaquen la importància del control efectiu de la recaptació i gestió d'impostos des de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) per aconseguir la República Catalana. També demanen que la Conselleria d'Economia posi en marxa la "política fiscal corporativa", que facilitaria el pagament d'impostos als ajuntaments. La lectura va anar a càrrec de diversos alcaldes, com l'alcaldessa de Vic, Anna Erra. En la convocatòria, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat, també hi va participar l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas.

Els ajuntaments promotors del manifest animen tots els ens locals del país a portar a terme la sobirania fiscal pagant tots els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, fent valer que "l'únic govern legítim és el Govern de Catalunya i a la vegada denunciant l'espoli fiscal endèmic que patim per part de l'Estat espanyol".

Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal creu que la clau de millores municipals és treballar en sobiranies, tant fiscals com energètiques, recordant que si el món local fa pinya es pot parar “l'abús de les oligarquies energètiques vers la ciutadania“. Per aquest motiu, animen els ajuntaments que encara no s'hi han adherit, que ho facin.

Aquest grup d'ajuntaments, que treballen de forma independent, ha nascut sota el paraigua de la campanya “Jo pago a Catalunya”, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana.