Taradell organitza dilluns una nova campanya de donació de sang

En la situació actual, és important reservar hora a donarsang.gencat.cat.

Dilluns, 19/10/2020

Taradell es prepara per acollir una nova campanya de donació de sang. Dilluns, es podrà fer al Centre Cultural Costa i Font de 10 del matí a 2 del migdia i també de 5 de la tarda a 9 del vespre. En la situació actual, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. Ara mateix, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. Durant aquest any més de 330 persones han anat a donar sang a Taradell i 20 ho han fet per primera vegada.

Acapte sang juliol 2020

 

Després dels mesos d'estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de donacions. Els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l'ús de sang també van créixer. Aquest octubre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l'alta activitat transfusional.

Donació de plasma de persones que han superat la Covid-19

A més de la donació de sang, el Banc de Sang va iniciar des de l'inici de la pandèmia la cerca de persones que hagin superat la Covid-19 per donar plasma. Aquest component sanguini de persones que han superat el virus serveix per a tractar malalts actuals i millorar la seva evolució. Per a participar en l'estudi cal entrar a donarsang.gencat.cat/covid19 i omplir el formulari. 

Donació de sang

twitter