Taradell ja té la Placeta Muriel Casals

La placa l'han descobert l'alcaldessa, Mercè Cabanas, i la germana de l'expresidenta d'Òmnium, Isabel Casals.

Dilluns, 30/09/2019

Taradell ja té des d'aquest diumenge un espai públic dedicat a una dona amb nom propi. Es tracta de la Placeta Muriel Casals, ubicada just darrere de la Torre de Don Carles i que limita amb el carrer de Guillem de Mont-rodon. Tal com ha destacat l'alcadessa durant l'acte d'inauguració, "no teníem cap carrer dedicat a una dona que brillés per la seva lluita, i no per la seva santedat", ja que fins ara els únics carrers i places femenins eren amb noms de santes o verges.

Placeta Muriel Casals (5)

 

La descoberta de la placa ha estat en un acte emotiu, que han seguit, malgrat el sol intens, vora 200 persones. A més de l'alcaldessa i la resta de regidors, també hi han participat familiars de Muriel Casals, representants d'Òmnium Cultural i els impulsors de la iniciativa per dedicar un espai a Muriel Casals: Som Dones, ANC Taradell, Òmnium Osona i La Trabucaire. En nom de tots ells, Maria Godayol ha recordat que han estat "dos anys d'estira-i-arronses" i, per això, ha demanat "un esforç a totes les institucions". "Volem que [a les dones] se'ns tingui en compte", ha reivindicat.

Placeta Muriel Casals (7)

 

Isabel Casals, germana de l'expresidenta d'Òmnium Cultural, s'ha emocionat en la seva intervenció. Ha agraït que Taradell dediqui un espai públic a Muriel Casals i, en el context actual, ha dit que "ara la Muriel estaria al costat de tots els que estan patint la repressió". Tot seguit, Casals, Godayol i Cabanas han descobert la placa identificativa. En l'acte, també hi han participat Músics per la Llibertat, l'Esbart Sant Genís i s'ha fet la lectura d'un poema, a càrrec d'Assumpta Izern.

Aquí, pots veure una àmplia galeria de fotos.

twitter