Taradell commemorarà el Dia de la Dona amb diverses activitats

Durant tot el mes de març, es faran diverses activitats a Taradell.

Del 02/03/2021 al 28/03/2021

Un any més, el dia 8 de març s'organitzen diverses activitats per commemorar el Dia de la Dona. Aquest any, la pandèmia dificultarà la realització d'actes, però Som Dones, juntament amb la Mancomunitat La Plana, la Biblioteca i l'Ajuntament de Taradell, han organitzat unes quantes activitats.

Imatge 8M 2021

 

Com cada any, es podrà visitar una exposició al vestíbul de Can Costa i Font. Concretament, aquest any és una exposició de dones esportistes cedida per l'Oficina de Gestió Cultural de l'UVIC, i estarà disponible del 2 al 28 de març.

A través de la Biblioteca també es commemorarà el Dia de la Dona amb una activitat, en aquest cas en format virtual. Serà un acte on Judith Navarro, de la Petita Companyia, interpretarà Tres dones contades: narracions per a adults i joves. Aquesta activitat es farà aquest divendres, dia 5, a dos quarts de 8 del vespre a través de les xarxes socials de la Biblioteca.

A partir del dia 6 de març i durant una setmana, hi haurà disponible la Ruta Lila pel terme de Taradell. Es convida a tothom a participar-hi i a penjar fotos a les xarxes socials amb les etiquetes #RutaLilaTaradell #SomDonesTaradell i @som.dones.

El Dia de la Dona també es commemorarà a través de Ràdio Taradell. El dia 8, a les 6 de la tarda, s'emetrà el programa La falguera del mes de febrer, dedicat al paper de les dones al món de l'esport. A continuació, a les 7, la pubilla actual, Mireia Montaña, llegirà el manifest.

Els actes s'allarguen més enllà del dia 8. El dissabte 13 de març es durà a terme un cinefòrum amb la pel·lícula La directora d'orquestra, de Maria Petters, a la sala gran de Can Costa a dos quarts de 6 de la tarda.

El dissabte 20 de març, dins del Cicle Gaudí, les dones en seran les protagonistes amb la pel·lícula Terra de telers, de Joan Frank Charansonnet, a les 7 del vespre a Can Costa i Font.

Una setmana després, el dissabte 27, la Companyia Sgratta representarà a Taradell l'obra La princesa en texans.

Per últim, a la Biblioteca es recolliran llibres per a infants i persones adultes on elles són les protagonistes.

A nivell comarcal i, en format virtual per garantir la seguretat i la participació, s'han programat dues xerrades/col·loquis. La primera xerrada es realitzarà el dimecres dia 10 de març de 10 a 12 del migdia a càrrec de Nati Veraguas Aguilera, la qual explicarà les noves mesures de la Llei 5/2008 del dret de les dones d'eradicar la violència masclista. La segona es portarà a terme el divendres dia 19 de març a les 2/4 de 7 de la tarda, on Núria Mateu Almacellas, de la cooperativa Fil a l'Agulla, parlarà de la conciliació, el benestar emocional i la Covid tot creant un espai d'escolta per compartir i d'aprenentatge col·lectiu per a dones.

Cartell 8M 2021

 

Com ja és habitual els darrers anys, la imatge gràfica de la campanya ha sorgit de la Comissió d'Igualat d'Osona. Per aquest any 2021, la dona escollida que protagonitza la campanya és Florence Nightingale, infermera, estadística i reformadora social britànica, considerada la mare de la infermeria moderna i la creadora del seu primer model conceptual.

twitter