Taradell comença dos dies dedicats al món rurual i, en concret, al blat

L'Ajuntament i les entitats organitzen una vintena d'activitats entre avui i demà.

Divendres, 23/07/2021

Aques divendres comencen a Taradell les primeres jornades de Patrimoni, dedicades al món rural i, en concret, a tot el que envolta el blat. El punt de partida d'aquesta iniciativa el trobem a la tardor, quan l'Ajuntament i diverses entitats van tirar endavant una Taula del Patrimoni de Taradell, amb l'objectiu "de promoure activitats, accions i jornades per beneficiar el patrimoni de les entitats que en formen part i alhora potenciar els recursos naturals i donar-los a conèixer pel turisme i crear identitat de poble", segons explica la regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez. La regidora d'Entitats, Berta Camprubí, posa en valor "el diàleg i la cooperació de les diverses entitats del municipi i la importància de teixir enllaços".

Jornades de Patrimoni 2021 - El món del blat

Una quinzena d'entitats participen en la iniciativa i han organitzat diverses activitats entre aquest divendres i dissabte. Per exemple, hi ha una caminada per les eres de Taradell, un esmorzar i un sopar de pagès, tallers per aprendre a ballar sardanes o bastons, una taula rodona sobre les dones al món de pagès, una xerrada sobre el món del pa, una demostració d'oficis i d'eines de pagès, una exposició de fotografies antigues sobre el batre o un audiovisual sobre aquest mateix tema o la demostració de la batuda d'animals.

En aquest ENLLAÇ podeu consultar totes les activitats.

El pa de les Eres

Una de les principals activitats d'aquestes jornades serà la presentació del pa de Taradell, que es dirà pa de les Eres. L'acte es farà aquest divendres al vespre als jardins de Can Costa.

twitter