Taradell aprova, per unanimitat, el pressupost del 2021

Es destinaran 25.000 euros a pressupostos participatius per a joves d'entre 12 i 35 anys. 

Dilluns, 30/11/2020

Taradell_recurs_església

 

Llum verda als pressupostos pel 2021. El passat dijous tots els regidors que formen part de l'Ajuntament de Taradell hi van votar a favor. El pressupost és de 6.836.272 euros, un 3,3% més que el del 2020. La regidora d'Hisenda, Núria Arau, va definir-lo com a “molt equilibrat i ajustat pensant en l'actual situació de pandèmia que vivim”. Arau va destacar que “aquest creixement no es deu a l'augment de taxes i impostos, que s'han congelat, sinó a l'augment de padrons durant el 2020”. La principal novetat és que per primera vegada hi haurà una partida per fer uns pressupostos participatius, adreçats a joves de 12 a 35 anys, que podran decidir, a través del seu vot, 25.000 euros en inversions.

Un dels capítols que augmenta més la despesa és el de personal, amb un 5%, amb l'objectiu “de posar en valor el personal municipal i de professionalitzar i convertir l'Ajuntament de Taradell en un ajuntament modern i del segle XXI”, va explicar la regidora d'Hisenda. L'objectiu de l'equip de govern és regularitzarà les situacions laborals amb l'augment d'un 0,9% els salaris i també es crearà una plaça tècnica de Joventut, Educació i Cultura. 

També s'han incrementat les aportacions a les fundacions de l'Escola Bressol i de l'Arpa i s'ha ampliat el pressupost de neteja. Els pressupostos també preveuen la consolidació de projectes iniciats el 2020 com el casal d'estiu o noves partides com la de patrimoni.

Inicialment s'ha previst 250.000 euros en inversions. A banda dels pressupostos participatius, l'equip de govern apostarà per projectes en sostenibilitat com la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'EAS, la rehabilitació de camins, la creació d'un espai tancat per gossos al bosc d'El Pujoló, l'inici d'un carril bici urbà o la projecció de la Ruta de l'Aigua. En governació i seguretat, es preveu la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules a les entrades del municipi mentre que també es contempla una inversió en la connexió d'alguns equipaments i serveis municipals a través de la fibra òptica.

Junts per Taradell va donar suport als pressupostos, ja que, segons el seu portaveu, Santi Estragués, “aquest any toca mantenir, ajudar i potenciar el que està en curs, no és un any per fer invents”.