Taradell aprova el Pla d’Actuació de Mandat 2023-2027

Dilluns, 29/04/2024

En el passat ple, celebrat dijous al vespre, l'Ajuntament de Taradell va aprovar per unanimitat el Pla d'Actuació de Mandat (PAM), el full de ruta de l'acció de govern, amb els objectius i actuacions per aquest període.

Amb el PAM i gràcies al suport i acompanyament del servei corresponent de la Diputació de Barcelona, aquest control es farà amb una plataforma on consten els objectius estratègics i un centenar d'actuacions amb els recursos humans i pressupostaris necessaris per aconseguir-los. Aquest document de planificació estratègica "és un element viu i transformador, per tant el seguiment i la rendició de comptes són centrals", expliquen des del consistori taradellenc. L'actualització serà semestral i s'hi pot accedir en línia

La missió que s'ha proposat l'equip de govern és "governar de forma propera i transparent, amb una bona gestió dels recursos i serveis públics per satisfer les necessitats del poble i millorar-ne la qualitat de vida. Es vol aconseguir un poble sostenible socialment i ambientalment, culte i solidari, que enforteix el sentiment de pertinença i on les generacions presents i futures puguin desenvolupar el seu projecte vital", comenta Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell. 

Ple 21 desembre 2023 (1)

Els objectius estratègics són sis: millorar la qualitat de vida de la població; garantir oportunitats educatives i culturals al llarg de la vida; mantenir i atraure majors oportunitats de creixement econòmic de qualitat; consolidar una administració propera, intel·ligent, eficient i participativa; esdevenir un municipi sostenible i respectuós amb l'entorn i avançar cap a un municipi més amigable i segur.

Cabanas comenta que "des de fa cinc anys el compromís del govern és explicar què fem i perquè, i retre comptes a la ciutadania dels compromisos adquirits en el programa electoral. Fins ara ho fèiem de forma manual: posant el programa i la seva execució de costat i fent la comparativa. Ara es concreten les accions, s'hi posa calendari i un pressupost, a partir dels compromisos adquirits amb la ciutadania en el nostre programa electoral.

Un aspecte que cal tenir en compte del PAM és que enllaça les actuacions prioritàries amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), la contribució de l'acció local a l'estratègia global. Així contribuïm de forma significativa en primer lloc amb l'ODS 11, sostenibilitat; 1el 6, pau i justícia i el 3, vida sana i promoció del benestar per a tothom.