Taradell acull una exposició sobre els bombardejos feixistes de la Guerra Civil

Es pot veure a Can Costa fins a finals de mes.

Dilluns, 01/02/2021

Exposició Febrer 2021

 

Aquest mes de febrer, Can Costa acollirà una exposició sobre els bombardejos feixistes de la Guerra Civil per commemorar que el mes de febrer de 1939 van entrar les tropes franquistes a Taradell. Aquest fet és el punt de partida per fer arribar l'exposició Martellamento diluito nel tempo, una mostra del Memorial Democràtic que recull una sèrie d'imatges inèdites que van captar les tropes italianes en diverses poblacions i ciutats catalanes un cop guanyada la Guerra Civil.

IMG 1019

 

Consisteix en un plec de fotografies realitzades per l'aviació italiana i utilitzades en un informe militar. En cada imatge es descriu la grandària o la profunditat dels efectes de cada bomba. L'estudi no va tenir en compte, però, els danys personals. Els bombardejos feixistes van provocar més de 5.000 morts només a Catalunya, però hi va haver moltes més víctimes.

El fotògraf Tino Soriano, premi Nacional de Comunicació 2018, s'ha encarregat de fotografiar diversos testimonis que van viure i patir aquells bombardejos. Tots ells són veïns de les ciutats bombardejades. Els seus retrats i les seves mirades són un contrast amb la fredor de les fotografies militars italianes.