Taradell, 40 anys exposat a Osona gràcies a 'El 9 Nou'

Fins al 16 de maig, es pot visitar a Can Costa una mostra sobre els 40 anys del periòdic.

Dissabte, 01/05/2021

Des d'aquest divendres, es pot visitar a l'espai d'exposicions de Can Costa de Taradell la mostra itinerant sobre els 40 anys d'El 9 Nou. L'exposició, que fa un recull de les 40 portades de Nadal del periòdic d'Osona i el Ripollès, fa parada al poble durant un parell de setmanes, amb l'objectiu de mostrar l'evolució del diari a través del seu disseny. La inauguració, aquest divendres al vespre, es va acompanyar d'un col·loqui sobre la importància del periodisme de proximitat, amb la participació del director d'El 9 Nou a Osona i el Ripollès, Víctor Palomar, i la periodista taradellenca i col·laboradora del bisetmanari, Laia Miralpeix.

Exposició 40 anys El 9 Nou 9

 

El 9 Nou va néixer el març del 1978, amb l'objectiu de cobrir una necessitat: "La gent tenia ganes d'explicar coses i explicar coses que no s'explicaven", va comentar Palomar, que va començar a col·laborar amb el diari just abans de començar a estudiar periodisme. Una de les claus de la publicació és l'ampli teixit de corresponsals que es va crear des d'un bon principi. En aquest sentit, Miralpeix va destacar que "ser corresponsal és tot un repte pel contacte directe que tens amb la gent del poble, ja que tothom et coneix", i va agrair l'oportunitat que dona la premsa comarcal. Miralpeix va començar a col·laborar amb El 9 Nou la temporada 2003-04. 

Exposició 40 anys El 9 Nou 4

 

En la xerrada, Palomar també va parlar dels reptes que té la premsa de paper i com s'ha d'adaptar a l'era digital, en què "s'ha acostumat a una generació que es creu que, per internet, tot ha de ser grauït". Per això, va posar en valor la feina que fan els professionals d'El 9 Nou per aportar informació extra i que no es pot trobar a enlloc més en les edicions de cada dilluns i divendres. Víctor Palomar també va tenir un reconeixement per a Ràdio Taradell, on va fer els seus primers passos periodístics. La benvinguda a l'acte, amb una vintenta d'assistents, la va donar l'alcaldessa Mercè Cabanas, que també havia treballat a El 9 Nou i va ser directora de l'edició del Vallès Oriental.

 

Escolta l'entrevista a Víctor Palomar a partir del minut 19:

Recursos i informació relacionada

Mèdia

Exposició 40 anys El 9 Nou 1Exposició 40 anys El 9 Nou 10Exposició 40 anys El 9 Nou 2Exposició 40 anys El 9 Nou 3Exposició 40 anys El 9 Nou 4Exposició 40 anys El 9 Nou 5Exposició 40 anys El 9 Nou 6Exposició 40 anys El 9 Nou 7Exposició 40 anys El 9 Nou 8Exposició 40 anys El 9 Nou 9
twitter