S'instal·len plafons divulgatius sobre la història de la Font Gran

A través de fotografies i vídeos, es pot descobrir el passat d'aquest lloc i els seus protagonistes.

Dimarts, 02/05/2023

L’Ajuntament introdueix plafons informatius a l’espai de la Font Gran

Des de finals de març, es poden trobar tres plafons informatius a la Font Gran amb contingut d'interès històric i cultural del projecte "Les veus d'aigua", que permet donar vida al passat d'aquest lloc en el marc de la Ruta de l'Aigua de Taradell. Aquests panells consten de fotografies històriques del lloc associades a un codi QR, amb el qual s'accedeix a la pàgina web on es poden veure els vídeos dels protagonistes de la Font Gran.

Plafó Font Gran Taradell

Els tres plafons s'han distribuït per l'espai de la següent manera: "Els safareigs de la Font Gran", que eren elements imprescindibles per la neteja de la roba i punt de trobada de les dones; "L'oci a la Font Gran" com a espai de trobada i també cultural, i "L'aigua a la Font Gran". Amb la portada de l'aigua corrent a les cases, cap al 1912, i l'aparició de les rentadores anys més tard, aquest indret queda com a espai verd de la població i lloc d'esbarjo. Actualment l'espai és patrimoni històric, patrimonial i natural de Taradell.

Aquest és un projecte treballat des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Taradell, el Grup de Recerca i l'Arxiu Fotogràfic, i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Plafó Font Gran Taradell