S'instal·len 74 plaques fotovoltaiques a la teulada de Can Costa

La instal·lació ha de suposar un estalvi de 13.000 euros anuals.

Dilluns, 05/12/2022

Els últims dies, ha entrat en funcionament la nova instal·lació d'autoconsum fotovoltaic de Can Costa que ha de produir energia elèctrica renovable per a aquest edifici. L'actuació s'emmarca en el Pla de Transició Energètica de Taradell que va aprovar l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. La nova instal·lació consta de 74 plaques fotovoltaiques amb una potència total de 33,00 kW, té una producció d'energia elèctrica de 47.850 kWh a l'any i suposa un estalvi econòmic anual de més de 13.000 euros. Després de l'EAS, aquesta és la segona instal·lació municipal d'autoconsum fotovoltaic i s'ha escollit Can Costa perquè és un dels edificis municipals amb un consum energètic més elevat.

Fotovoltaica Can Costa 2

Les 74 plaques fotovoltaiques s'han col·locat a la teulada sud-oest de l'edifici de tal manera que la màxima producció energètica es produeix al migdia-tarda. L'objectiu és que quan més s'utilitza l'edifici per part dels usuaris, més producció d'energia elèctrica renovable hi hagi. A més, s'aprofitarà per instal·lar un punt de recàrrega elèctric pels vehicles municipals, i carregar-los durant les tardes.

De fet també està previst que en els propers mesos l'Ajuntament de Taradell cedeixi part de la teulada de Can Costa a la cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS) per tal de realitzar un autoconsum compartit amb la ciutadania.

twitter