S'impulsa una campanya per fomentar el joc sense estereotips de gènere

A dia d'avui, encara hi ha joguines i activitats que per tradició s'associen a nens o a nenes.

Dimarts, 08/11/2022

A què juguem   presentació b

Aquesta setmana, s'ha presentat al local del Puntal la campanya per fomentar el joc lliure d'estereotips de gènere anomenada "A què juguem? Tot comença en el joc", impulsada per la Mancomunitat La Plana i els ajuntaments que en formen part com el de Taradell.

Amb aquesta campanya "es pretén que es vagin interioritzant i implementant nous hàbits de compra de jocs i joguines per avançar cap a una igualtat real lliure d'estereotips", ja que "encara hi ha joguines i activitats que per tradició s'associen a nens o a nenes, i això fa que es continuïn perpetuant estereotips i rols de gènere que impedeixen el seu ple desenvolupament". Per això, aposten per reflexionar-hi des de la infància.

A què juguem   presentació política

El disseny de la campanya ha estat elaborat per Alba Ortega Codina i consta de 16 consells: 8 adreçats a persones adultes i 8 a infants. D'una banda, els adreçats a les persones adultes es transmeten a través d'un únic cartell o imatge que es pot trobar a diversos espais físics dels municipis i a les xarxes socials. I, de l'altra, els adreçats a les criatures es donen a través del joc: un sabater, que permet jugar amb els missatges que conté.

Els materials es faran arribar a equipaments públics, centres educatius i espais de lleure dels diversos municipis de la Mancomunitat La Plana. El material també es pot trobar en línia.

A la presentació de la campanya, hi van assistir les regidores taradellenques d'Igualtat i Benestar Social i Joventut, Núria Arau i Lídia Alonso, i també el president de la Mancomunitat, Pere Medina. Les tècniques d'Igualtat Anna Vizcaino i Bet Pol van explicar la campanya i, després, hi va haver una part més participativa, amb una dinàmica dirigida i dinamitzada per Aleix Blancafort Parés, educador social amb ofici de joc, en què varen participar totes les persones assistents. Aquesta va servir per reflexionar entorn dels prejudicis i estereotips que tenim amb els jocs i joguines quan juguem.

A què juguem    Jugant amb el sabater (1)

A què juguem    Dinàmica (6)