Estragués defensa que l'impacte de la Covid a l'EAS hagués estat menor amb un altre model de gestió

En una entrevista a Ràdio Taradell, el líder de JxT assegura que si l'equipament es gestionés des d'una fundació s'haguessin pogut retallar despeses.

Dilluns, 14/12/2020

Santi Estragués ràdio

 

El líder de l'oposició a l'Ajuntament de Taradell, Santi Estragués, va passar dijous pels micròfons del programa Precs i preguntes de Ràdio Taradell. En l'entrevista, va defensar el vot a favor de Junts per Taradell als pressupostos municipals de l'any que ve. Va justificar el canvi de posició respecte a fa un any pel moment actual. De fet, va definir els comptes com a "pressupostos Covid". 

La situació econòmica de l'Espai d'Aigua i Salut (EAS) va ser un altre dels temes destacats de la conversa. Estragués, com a membre de l'anterior equip de govern, no sent cap responsabilitat pel moment pel qual passa l'equipament. Aparcant la pandèmia, "que no se l'esperava ningú, s'ha pogut demostrar que l'EAS funciona i que, fins i tot, era un 50% més eficient del que s'havia pronosticat". També va destacar que, abans d'aquesta crisi, fins i tot, s'havia superat el número d'abonats que es preveien.

Budó a l'EAS

 

En l'entrevista, el líder de JxT va defensar que, amb un altre model de gestió, l'impacte de la Covid a l'EAS hagués estat menor. En aquest sentit, va insistir en un model de fundació esportiva que també incogui aquest equipament, tal com es fa amb la residència o les escoles bressol.

Si l'EAS es gestionés des d'una fundació, Estragués creu que s'hagués pogut acollir a l'ERTO i hagués estalviat moltes despeses d'IVA. "Això ens hagués salvat d'una bona escaldada", considera el regidor. Fins i tot, va xifrar en 100.000 euros anuals l'estalvi que es podria aconseguir retallant l'IVA que es paga per la contractació de presetació de serveis, "ja que amb  una fundació no hi seria". "Potser haurem de canviar el model de gestió en el futur", va dir.

Autocrítica

Finalment, Santi Estragués va admetre que l'anterior equip de govern, al qual ell pertanyia, no comunicava "prou bé". "Em dol que [des de l'equip de govern actual] es digui que hi ha coses que abans no es feien", diu Estragués. Per exemple, en referència a les multes per deixar escombraries al carrer, ho va rematar així: "Qui es pensi que a Taradell no s'ha posat mai cap multa per reciclar malament, pleguem i marxem tots".

 

Entrevista a Santi Estragués, líder de Junts per Taradell:

twitter