Santi Estragués dimiteix com a regidor de Junts

Xavier Codinachs serà el nou regidor de Junts i Araceli Garcia, la portaveu

Dimarts, 28/11/2023

Setmanes després de les eleccions municipals, Santi Estragués ja va deixar entreveure, en diverses entrevistes, que valorava fer un pas al costat al consistori taradellenc.

Aquest migdia, ha emès un comunicat en el qual explica que en els propers dies presentarà la dimissió com a portaveu i regidor de l'Ajuntament de Taradell, "perquè crec que arribats a aquest punt, nova gent, nous lideratges, noves maneres de fer i veure afavoriran a crear un espai diferent, unes relacions diferents i unes sinergies diferents, de ben segur. És una decisió meditada, consensuada amb tot el grup, entesa i respectada. Decisió difícil, però que la prenc pensant que si un grup vol coses diferents, ha de fer coses diferents. També crec que els resultats electorals s'han d'analitzar i donar-los resposta". 

Aquesta decisió arriba després de la segona derrota d'Estragués com a candidat de Junts. Tal com va passar el 2019, aquest any ha mantingut els quatre regidors davant dels nou d'Esquerra.

Santi Estragués Casanovas

El fins ara portaveu de Junts per Taradell destaca en el mateix comunicat que "marxo amb la idea que la proposta que personalment abanderava és vigent. Que un equip amb idees fresques, joves i noves no ha de renunciar a creure en una manera de fer seriosa i eficient, reflex d'una fórmula que funcionava i que situava Taradell en el terreny de l'èxit local, de l'eficiència econòmica i del benestar social". 

El seu lloc com a regidor l'ocuparà Xavier Codinachs Riera, que anava en posició número 11 a la llista de Junts a les darreres eleccions municipals. D'altra banda, la portaveu del grup municipal passarà a ser Araceli Garcia. En aquest sentit Estragués diu que "seria incapaç de fer aquest pas si no hagués trobat la fórmula de deixar un equip unit i cohesionat. Per aquest motiu vull donar les gràcies a les quatre persones que seguiran a l'Ajuntament de Taradell: a l'Araceli García, a la Sílvia Puntí, a en Joan Sala i a en Xavier Codinachs, el nou regidor que entrarà, que d'una manera conjunta, mancomunant lideratges i tasques, volen encarar aquesta legislatura juntament amb el suport de tot l'equip de Junts per Taradell". 

D'aquesta manera, Estragués tanca una etapa de poc més de vuit anys a l'Ajuntament. Hi va entrar el 2015, amb la llista que encapaçalava Lluís Verdaguer per CiU. Llavors, Estragués va formar part de l'equip de govern com a regidor de Cultura. El 2019, amb molt poc marge de temps, va ser designat candidat de Junts a l'alcaldia i el grup va passar a l'oposició.

Llista Junts per Taradell

Xavier Codinachs és el primer per l'esquerra

Documents relacionats