Rescaten peixos de la riera de Mansa a Taradell per la sequera

Els 25 exemplars de barb de muntanya capturats es van alliberar al riu Ter.

Dilluns, 05/12/2022

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la col·laboració de Forestal Catalana i del Cos d'Agents Rurals, ha fet aquest estiu fins a 12 rescats d'urgència per tal de preservar els peixos que habiten rius de totes les demarcacions de Catalunya. En total, s'han capturat més de 22 mil exemplars de peixos autòctons. Els episodis reiterats de sequera han obligat a fer aquestes actuacions.

Un dels rius afectats ha estat la riera de Mansa a Taradell. En aquest cas, s'han trobat 25 exemplars de barb de muntanya (Barbus meridionalis), que fa entre 2 i 15 cm; un de Black-bass (Micropterus salmoides), de 12 cm, que es coneix com a perca americana, i un exemplar de cranc americà (Procambarus clarkii) que feia 7 cm. Els exemplars de barb es van alliberar al riu Ter, que té més cabal, i els altres dos es van sacrificar, seguint la normativa, ja que són espècies invasores.

Truites rescatades al riu Querol Cerdanya
Truites rescatades al riu Querol, a la Cerdanya.

La resta de rius afectats han estat la riera de Masquintà a Osor (La Selva), el riu Francolí a Valls (Alt Camp), el riu Merdàs a Campdevànol (Ripollès), el riu Querol a Puigcerdà i Bolvir (Cerdanya), el riu Segre a la Seu d'Urgell (Alt Urgell) i el riu Siurana a Poboleda i Gratallops (Priorat). D'entre les espècies rescatades, la més abundant ha estat el barb de muntanya amb 19.900 exemplars.

Els avisos que han arribat al Servei de Pesca Continental han estat efectuats tant pels serveis territorials del Departament, com pel Cos d'Agents Rurals, Forestal Catalana, l'Agència Catalana de l'Aigua, ajuntaments, l'ONG AEMS Rius amb Vida i societats de pescadors com la de La Gorga.

twitter