65 anys de la inauguració del camp de futbol de la Roureda

Es va inaugurar el 19 d'abril de 1954.

El camp de futbol de la UD Taradell compleix aquest divendres 65 anys. Aquell 19 d'abril de 1954 gran part del poble de Taradell es va reunir per celebrar aquesta efemèride. El matí, després de la missa en honor al club, es va formar una comitiva des de l'església fins al nou camp de futbol per fer-ne la benedicció. La comitiva estava encapçalada per les autoritats municipals i per l'orquestra Els Lluïsos que va oferir diverses peces musicals durant el recorregut. 

Inauguració Camp de futbol Roureda Arxiu Fotogràfic Taradell (6)

Inauguració Camp de futbol Roureda Arxiu Fotogràfic Taradell (3)

Mn. Jaume Mugosa va ser l'encarregat de fer la benedicció dels nous terrenys de joc, que substituien els del camp de futbol de la Rectoria, lloc en el qual s'hi havia jugat el primer partit oficial de futbol, l'any 1916. El primer partit oficial del nou camp de la Roureda van ser el que va enfrontar els Juvenils de la UD Taradell amb els de la UD Vic amb victòria dels taradellencs per 1 a 0 amb un únic gol de Ferran Bosch. L'alineació del Taradell era: Serra, Roma, Oliver, Arumí, Martí, Pla, Bosch, Solà, Molist, Riera i Casanovas. L'àrbitre del partit va ser l'exjugador taradellenc Lluís Casassas. A la tarda es va jugar el primer partit oficial de Lliga entre el Taradell i el CF Voltregà amb un camp ple d'aficionats. El sac d'honor el va fer Agustina Austrell i Paloma acompanyada de Carmen Fàbrega i Arumí. La UD Taradell va jugar amb Vilamitjana, Masnou, Pladevall, Solà, Prat, Baucells, Esquís, Madrid, Sellés, Freixas i Roma i es va emportar la victòria per 3 a 2 amb gols d'Àngel Madrid, que es va convertir en el pirmer jugador en marcar a la Roureda, Pladevall i Prat.

Inauguració Camp de futbol Roureda Arxiu Fotogràfic Taradell (1)

Inauguració Camp de futbol Roureda Arxiu Fotogràfic Taradell (2)

Després del partit es va fer una petita representació teatral anomenada Pare Lebonnart interpretada per aficionats locals i l'actriu barcelonesa Pepita Arboix. La junta directiva estava formada per Joan Serra, Joan Rovira Duch, Ramon Oliver, Carles Pagès, Josep Serra (president), Lluís Pla, Josep Brussosa, Antoni Casassas i Joan Autonell. 

Inauguració Camp de futbol Roureda Arxiu Fotogràfic Taradell (4)

Inauguració Camp de futbol Roureda Arxiu Fotogràfic Taradell (7)

Durant la temporada 1964-65 es van fer unes casetes-vestidors al camp i es van inaugurar el 14 de novembre de 1965 en una temporada en la qual el primer equip va aconseguir l'ascens a 2a Regional. Poc més tard també es va fer la paret de tanca i es van posar les portes d'accés al camp, que es van comprar a Can Sert per 22.000 pessetes. No va ser fins el 6 de gener de 1986 quan es van inaugurar els actuals vestidors i la tribuna del camp amb l'assistència d'un nombrós públic i amb parlaments del president de la UD Taradell, Aman Barfull, de l'acalde Joan Reig, entre d'altres autoritats municipals. Les oficines del club, fins llavors ubicades en un local de l'edifici de l'Ajuntament, es van instal·lar en el mateix camp de futbol, a les antigues casetes. 

Inauguració Tribunes camp de futbol Pep Bosch (1)

Inauguració Tribunes camp de futbol Pep Bosch (2)

Inauguració Tribunes   Pep Bosch

L'any 2002 el camp de futbol de la Roureda es va convertir en el primer camp de futbol de l'estat en posar gespa artificial. Aquesta es va remodelar l'any 2018.

Camp de futbol Roureda_Arxiu Fotogràfic Taradell

 

twitter