Ràdio Associació premia Albert Om com a millor professional de la ràdio

Dimecres 27/03/2019

El periodista taradellenc Albert Om suma un nou reconeixement a la seva trajectòria. Ara, Ràdio Associació de Catalunya li ha concedit el premi al millor professional de ràdio per “haver trobat a RAC1 una nova manera d'enfocar experiències de vida posant la dignitat dels protagonistes per sobre la banalització” amb el programa Islàndia. El veredicte destaca que Om ho ha fet “renovant temàticament una franja horària de ràdio”.

Om no s'ha oblidat dels seus inicis de Ràdio Taradell en els reconeixements que ha fet les últimes hores i ha dit: "A la ràdio és on vaig començar, amb 16 anys a Ràdio Taradell. És on em vaig enamorar d'aquest ofici. A la ràdio vaig viure quatre anys fantàstics, del 2000 al 2004, els quatre primers anys de RAC1. I a la ràdio és on he tornat des de fa tres temporades a Islàndia, en un programa que fins ara només ens ha donat alegries. O sigui que molt content i visca la ràdio".


{literal}{/literal}

No és l'únic premi de Ràdio Associació que indirectament esquitxa Ràdio Taradell. El jurat ha volgut fer una menció especial al programa Nadal a la presó, dedicat als presos polítics i les seves famílies i que va emetre la nostra emissora. El veredicte va destacar que "elaborat de manera voluntària i personal per professionals de diferents emissores i difós per les xarxes i per més de 30 ràdios locals, s'ha fet palès que fer ràdio a casa nostra és, abans de res, una tasca vocacional de compromís social i manifestament solidària". Recordem que un dels professionals implicats en la iniciativa és Marc Güell.

{literal}{/literal}

Jordi Basté, amb el premi a l'excel·lència; la periodista de TV3 Lídia Heredia en l'àmbit televisiu; el Catalunya migdia de Catalunya Ràdio com a millor programa de ràdio; la sèrie radiofònica de no-ficció Tor, tretze cases i tres morts, de Catalunya Ràdio, en la categoria d'innovació; M.A.S. enllà, de Ràdio Banyoles, amb el premi a la inclusió; Connexió local, d'IB3 Ràdio, com a millor programa de ràdio local, l'Agència Catalana de Notícies han estat altres premiats d'aquest any. Els premis s'entregaran en una gala que es farà el 25 d'abril.

Als 19ens Premis Ràdio Associació s'havien presentat un total de 111 candidatures, el seu rècord de participació. El jurat estava presidit per Carles Solà i format per Assumpció Maresma, Jordi Margarit, Joan Manuel Tresserras i Imma Tubella.