Puigdemont allibera en Toca-sons i el Sr. Pla, el bandoler infantil

Dilluns, 27/08/2018

La 26a edició de la Festa d'en Toca-sons ha estat la més reivindicativa de la seva història, fins al punt que el president Carles Puigdemont hi va tenir un paper destacat. Amb un missatge des de Brussel·les, Puigdemont va desfer l'empat del jurat popular i va permetre que el bandoler, interpretat en aquesta ocasió per Jordi Molist, quedés lliure. En aquest vídeo, el president exiliat va defensar la "la llibertat de la cultura popular i tradicional, com és aquesta festa". D'aquesta manera, "amb el meu vot sigues lliure i valent", va concloure. Abans de marxar, en Toca-sons va tenir un record per tots els presos polítics i exiliats. Representants de diverses entitats van sortir amb fotos de tots ells i es van col·locar a les escales de Can Costa, on es va il·lumiar un llaç groc al dipòsit.{literal}{/literal}

{literal}{/literal}

Va ser un final de festa emotiu, després d'un recorregut que no va tenir sorpreses: enfrontaments entre els bandolers i el sometent, trabucades o atracaments. Pel que fa a la treva, aquest any, es va agrair la col·laboració de la Colla Gegantera de Taradell.

Una altra novetat destacada de la festa va ser que, per primer cop, una dona va interpretar el paper de l'agutzil. Aina Altimir va ser l'encarregada de defensar el poble d'en Toca-sons i la seva quadrilla.

Aquí podeu veure una àmplia galeria de fotos.

Pau Montaña, el cinquè Toca-Canalla


La Festa d'en Toca-sons va ser l'endemà de l'edició infantil. Divendres a la tarda, Pau Montaña es va convertir en el cinquè Toca-Canalla, mentre que Genís Vilamala va ser l'agutzil. En aquest cas, les guerres van ser amb confeti i caramels i no hi va haver cap trabucada. El final també va ser diferent. El jurat popular va declarar culpalble el petit bandoler i el jutge li va imposar una fiança per quedar en llibertat. Al final, va aparèixer el Senyor Pla del Club Súper 3, interpretat per un altre actor. Va pagar la fiança i tots dos van marxar amb un sidecar.

Toca_canalla-30.jpg

Aquí podeu veure una àmplia galeria de fotos.