Protecció Civil de Taradell ja està connectada a la xarxa d'emergències del govern

Les noves emissores entregades a Taradell han de facilitar la comunicació i la coordinació en una situació d'emergència.

Dissabte, 20/02/2021

Protecció Civil de la Generalitat ha entregat aquest divendres al matí emissores de la Xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (RESCAT) a l'Ajuntament de Taradell. D'aquesta manera, el seu voluntariat les podran fer servir amb l'objectiu que hi hagi més comunicació i coordinació entre els organismes.

Protecció Civil emissores RESCAT

 

Segons expliquen des de Protecció Civil, "amb l'entrega de les emissores es posa en valor la tasca del voluntariat, sobretot quant a la seva participació en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones, així com en situacions d'emergència que afectin el municipi i en les quals estiguin desenvolupant tasques de suport a l'Ajuntament".

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa amb el CECAT garanteix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries (telefòniques i connexió internet).

Les emissores s'han cedit en virtut del conveni de coordinació i col·laboració del Departament d'Interior amb les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil municipals registrades al Departament d'Interior. 

Protecció Civil de Taradell, amb tres persones acreditades, es va inscriure a la Generalitat el 25 d'abril del 2016. A l'acte d'entrega, que s'ha fet a la Casa de la Vila, hi han participat representants del consistori i voluntariat de Protecció Civil del municipi. També hi ha participat personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat i de la Xarxa RESCAT. S'ha aprofitat la jornada per fer una sessió de formació.