Programa núm 60 de Fem Salut 22/06/2013

Diumenge, 07/07/2013

Pels volts de St Joan hem fet el darrer programa d'aquesta temporada: el dissabte 22 de juny a les 9:00 el directe i el dilluns 24 de juny a les 19:00 la redifusió.

En aquest programa/despedida hem analitzat les emocions en el context actual de crisi, us hem recomanat el carril per a nedadors al mar i l'única via ferrada sobre el mar del món, ambdós a St Feliu de Guíxols, us hem invitat a que cuineu unes refrescants receptes (sopa freda de meló amb iogur grec; mero amb amanida de germinats; i sopa de cireres), i per acabar, com sempre, us hem proposat vàries activitats esportives pels propers caps de setmana. Tot seguit us detallem tot això, secció per secció. I us enllacem al podcast.

Per cert, gràcies per seguir-nos i feliç estiu a tots! Ens retrobem a la temporada de Ràdio Taradell 2013-2014!

Mens Sana In Corpore Sano - Emília Bosch -

Com hem viscut fins ara?

Ens crèiem els reis del mambo mentre vivíem disfrutant d'allò que se'n deia "l'estat del benestar". Era com una orgia del consum, a on hipotecar-se i tenir deutes era un model a seguir. Havíem sentit que una hipoteca a 50 anys era millor i més barat que un lloguer. I, experimentant ser rics, ens allunyàvem cada dia més dels valors de l'ésser humà. Imperaven els valors (per dir-ne d'alguna manera) que venien de l'empresa, com ara:
Competitivitat: S'ha de lluitar per ser el primer. El pastís és petit i jo en vull el tros més gros.
Curt plaç: El demà ja no existeix. Vull el present que és l'únic que hi ha, els meus néts ja s'espavilaran.
Individualisme: M'importo jo i poca cosa més.
Allò que es quantifica: El que no es pot mesurar d'alguna manera, no existeix.
Mediocritat: No m'he d'esforçar, la vida és un llit de roses, cal disfrutar-la a tope, per què reflexionar? deixa't portar!
Agnosticisme: L'única creença és la de que quant més tens més feliç seràs.
Neomecanicisme: Pensament únic. Màxima productivitat com a objectiu.
Aparador: El més important és brillar.

Anem pel bon camí si ens guien aquests aspectes?

És hora de reflexionar, parar-nos i decidir si volem seguir per aquest camí. Ara que no ens sentim tant instal·lats en el benestar, és hora de reaccionar. Cal recupera la confiança en l'ésser humà. Si actuem des de cadascú de nosaltres, podem anar creant un futur que molts, ara per ara, veuen com impossible. Cadascú ha de revisar la seva capacitat i pràctica d'amor. L'amor és a dins nostre perquè tot allò que estimem profundament passa a formar part de nosaltres mateixos. I l'amor exigeix llibertat, sobretot per pensar i decidir. És qüestió de revisar: costums, comoditats, inèrcies i sobretot la por que col·lapsa la nostra llibertat. Es tracta de:
Confiar en nosaltres mateixos
Confiar en els altres
Confiar en l'ésser humà
Confiar en un món millor per tothom

L'anotació - Carme Tuneu -

St Feliu de Guíxols és un municipi d'allò més innovador: estrena un carril per a nedadors al mar  i l'única via ferrada sobre el mar del món. Us recomanem que hi aneu!

Receptes i remeis de l'àvia Francesca d'Alcanar – Francesca Membrives -

Un cop més, us deixem un àpat amb tres receptes refrescants per a l'estiu:
Sopa freda de meló amb iogur grec
Mero amb amanida de germinats
Sopa de cireres


L'agenda - Carme Tuneu -

CAMINADES
Del 04/06/2013 al 30/07/2013 Taradell Camina
22/06/2013 i 23/06/2013 La campanya Som Cims! Som Països Catalans! consisteix en un conjunt de marxes, excursions i ascensions al màxim nombre de cims dels Països Catalans que tindran lloc el cap de setmana del 22 i 23 de juny, en motiu de la diada dels Països Catalans (24 de juny). D'aquesta manera contribuirem a la visibilització política del país i la defensa del territori. A Osona i el Ripollès, dissabte s'organitza una ascensió a Cabrera, i diumenge, una al Puigsacalm i una al Taga. La de Cabrera, organitzada pel Casal Boira Baixa, surt a les 9 del matí de les piscines de Manlleu i a les 10 de Sant Julià de Cabrera. La del Puigsacalm sortirà a les 9 del coll de Bracons, tot i que també s'ha quedat per sortir amb cotxe a les 8 de l'aparcament de Can Pamplona a Vic. I la del Taga, organitzada per la CUP, surt a les 10 de coll de Jou. A les 9 se surt amb cotxe de la plaça Major de Ripoll i de la Rodona de Sant Joan.

CURSES
24/06/2013 Cross de St Joan i Elois, a Prats de Lluçanès (6 km)

MARXES EN BICI
23/06/2013 Marxa BTT Fornells de la Selva (11 km / 22 km)
24/06/2013 Marxa Cicloturista Verge de Ribera, a La Pobla de Segur (85 km)

TRAVESSIES NEDANT
29/06/2013 Marnaton a St Feliu de Guíxols (6 km)
28/07/2013 Travessia natació Illes Medes - Estartit (1.500 m)

PROJECCIONS A LA FRESCA
Juny- Juliol Centre Excursionista Esquirol

PODCAST

Feu clic aquí i escolteu el programa!