Persones usuàries de Sant Tomàs podran continuar fent teràpia aquàtica a l'EAS

Aigües Vic ha fet un donatiu de 6.000 euros a Sant Tomàs. 

Dilluns, 19/12/2022

Un donatiu de 6.000 euros d'Aigües Vic al Centre Riudeperes de Sant Tomàs, ubicat a Calldetenes, permetrà que setze persones amb grans dificultats de mobilitat puguin continuar fent teràpia aquàtica i exercici físic a les instal·lacions de l'EAS Taradell.

Sant Tomàs Aigües Vic

Per tal de poder oferir aquest servei, cal comptar amb un vehicle adaptat, un cuidador, set persones voluntàries i una fisioterapeuta. D'aquesta manera, és possible desenvolupar correctament aquesta activitat que actualment es fa a la piscina de Taradell, on hi ha un espai adaptat.

La teràpia s'organitza en vint sessions repartides en dos grups de participants que tenen edats compreses entre els 28 i els 59 anys. Aquesta activitat els permet facilitar els moviments, millorar la musculatura debilitada, la coordinació i l'equilibri i disminueix les sensacions doloroses. Així, les persones usuàries milloren el control respiratori, la capacitat cardiorespiratòria, es faciliten les interaccions socials i el benestar personal.

Durant l'acte d'entrega del donatiu, el president d'Aigües de Vic, Jaume Ylla i la responsable de clients de l'entitat, Anna Raga, van valorar la tasca de Sant Tomàs a la comarca. Per la seva part, el president de Sant Tomàs, Joan Casany, i la directora del centre Riudeperes, Beth Puigdesens, van agrair la generositat de l'empresa d'aigües.