La suposada ''dona ideal''

Article de Som Dones.

Dilluns, 19/09/2022

Logo Som Dones _ Ràdio TaradellSanna Marin, la primera ministra de Finlàndia, s'ha sotmès a un test de drogues per "netejar la seva reputació" després que es fes públic un vídeo en el que ballava i es divertia amb les seves amigues en una festa en una casa privada.

Per embrutar la reputació d'una dona només cal dir que a ella li agrada passar-s'ho bé, que té desitjos, que té vida més enllà de les qüestions domèstiques. Per insinuar que una dona és poc professional només cal parlar del seu escot.

Les dones sempre hem estat sotmeses a un escrutini de la nostra figura pública des d'una perspectiva totalment masclista i misògina, havent de tenir cura del físic, com ens vestim, com ens comportem i sobretot, com ens divertim.

És possible que la dona que volen que sigui la Sanna Marin no existeixi. Tal com diu Virgine Despentes a "Teoria King Kong":

"Perquè l'ideal de la dona blanca és seductora, però no puta, ben casada, però no a l'ombra, que treballi, però sense massa èxit per no esclafar el seu home, prima, però no obsessionada amb l'alimentació, que sembli infinitament jove, però sense deixar-se desfigurar per la cirurgia estètica, mare realitzada, però sense estar desbordada pels bolquers i les tasques de l'escola, que tingui cultura, però menys que un home. Aquesta és la dona feliç que ens col·loquen davant dels ulls i a la que hem de fer l'esforç d'assemblar-nos, però resulta que mai me l'he trobat enlloc. Fins i tot és possible que no existeixi."

Haurem de revelar-nos una vegada i una altra contra aquesta mentida, contra aquesta no existència, contra la criminalització de l'alegria, perquè si la vida ha de ser alguna cosa és deliciosa amb la gent que vulguis i de la manera que vulguis. Recordem que en el contrari és on resideix el masclisme i patriarcat més caspós i no ho podem deixar passar.

Al mes d'agost han estat assassinades 3 dones:

El 12 d'agost. Nom i cognoms no coneguts. 44 anys. Sevilla

El 13 d'agost. Eva María Asensio, 54 anys. Valladolid

El 13 d'agost. María del Carmen González, 78 anys. Valladolid

Les recordem, les visibilitzem.

Denunciem, condemnem i estem determinades a combatre totes les formes de violència vers les dones.