Òmnium Osona ret homenatge a Carles Furriols durant tot aquest any

L'entitat en destaca "la seva trajectòria professional i el seu caràcter i esperit lluitador sempre compromès amb els més vulnerables".

Dissabte, 01/08/2020

Carles Furriols

 

El taradellenc Carles Furriols, més conegut com a Tati Furriols, és la persona que ha escollit Òmnium Cultural Osona com a homenatjada d'aquest 2020. La junta de l'entitat reconeix així al metge i activista "la seva trajectòria professional i el seu caràcter i esperit lluitador sempre compromès amb els més vulnerables", segons expliquen en un comunicat. Durant la crisi sanitària pel coronavirus, ha estat un dels encarregats de coordinar el material que centenars de voluntaris han elaborat per als centres sanitaris.

Conegut per la seva tasca al capdavant de la Fundació Trueta, Furriols també ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el premi Osonenc de l'any 2019.

Al contrari que en edicions passades, des d'Òmnium Osona, no s'homenatja Furriols dins el marc de la Marxa dels Vigatans, sinó que el que es pretén, més enllà del reconeixement, és desenvolupar durant tot l'any activitats i esdeveniments al voltant de la seva figura com també de manera activa amb el mateix Furriols com a impulsor.

L'acte d'homenatge es farà el dimecres 2 de setembre a les 7 de la tarda a la Plaça 1 d'Octubre de Vic i hi participaran autoritats locals i comarcals, companys, amics i professionals que han acompanyat a Furriols al llarg de la seva vida. Tenint en compte el context actual, des de l'organització es garantiran les distàncies i les mesures d'higiene pertinents per poder desenvolupar l'acte de manera segura.