Núria Arau entra a l'executiva comarcal d'ERC

La regidora d'Igualtat i Hisenda de Taradell i consellera comarcal de Cultura ha assumit la secretaria d'Acció Política i Social.

Diumenge 28/06/2020

Tan aviat com ho ha permès la pandèmia del coronavirus, la federació comarcal d'Esquerra Republicana ha renovat la seva direcció, on ha entrat la regidora taradellenca Núria Arau. Va ser en un congrés híbrid (presencial i telemàtic) que es va fer divendres al vespre al Centre Cultural Costa i Font. La trobada va començar amb unes paraules de benvinguda de l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, i va comptar amb la presència d'alguns regidors de l'equip de govern.

Tot seguit, Jordi Fàbrega va presentar l'informe de la presidència sortint i Margarida Feliu va ser l'encarregada de presentar el programa de l'única candidatura que s'havia presentat al congrés. En va destacar el "caràcter unitari, plural, municipalista i feminista" i va posar de manifest que el 66,67% de la nova direcció són cares noves. La candidatura, encapçalada per Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló, a la presidència i Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau, a la secretaria general, va rebre un ampli suport de la militància, amb només dos vots en blanc de 69 emesos. 

Executiva ERC Osona

 

La nova executiva d'ERC Osona està integrada per una quinzena de persones provinents de diversos pobles de la comarca, una de les quals és Núria Arau. La regidora d'Igualtat i Hisenda de Taradell i consellera comarcal de Cultura ha assumit la secretaria d'Acció Política i Social. Griselda Castells és la nova secretària d'Organització; Lluís Sabatés, el secretari de Finances; Josep Casassas (ara alcalde de Gurb i durant molts anys vinculat als Tonis de Taradell), secretari de Transició Ecològica; Margo Prims, secretari d'Educació; Núria Carbonés, secretària de les Dones; Jaume Vidal, secretari d'Imatge i Comunicació; Elisabet Ferreras, secretària de Nova Ciutadania; Àleix Garrido, secretari de Política Municipal; Albert Marcé, secretari de Petits Municipis; Èric Sibina, secretari de Formació i Entitats; Rosa M. Altimiras, secretària de la Nova Militància, i Santi Crusellas com a vocal. El congrés també va escollir Joan Manel Claveria, alcalde d'Espinelves, com a candidat a conseller nacional.

La secretària general del partit, Marta Rovira, va cloure el congrés des de l'exili, amb una crida a "avançar en l'estratègia de reconstrucció i acumulació de forces en base als amplis consensos que hi ha a la societat catalana per estar a punt per al proper embat amb l'estat, que haurà de ser el definitiu".